Astăzi, 26 noiembrie, a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Bacău, ce s-a desfăşurat în sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ.

Pe ordinea de zi au fost discutate 23 de puncte, dintre care menţionăm proiectul de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Bacău nr.9 din 23.01.2014 privind aprobarea asocierii Judeţului Bacău cu Municipiul Moineşti în vederea realizării şi finanţării în comun a obiectivului „Transformare Club „Lira” în Casa de Cultură Municipală care să îndeplinească şi rolul de centru zonal de cultură” sau proiectul de hotărâre privind redistribuirea unor rechizite rămase în urma implementării proiectului „Ghiozdanul şcolarului” din cadrul Programului de susţinere a învăţământului preşcolar şi şcolar din mediul rural din judeţul Bacău.

Toate cele 21 de proiecte de hotărâre au fost aprobate în unanimitate de consilierii judeţeni prezenti.

Astfel, domnul consilier Vasile Cautis (PP-DD) a fost desemnat membru în consiliul de administraţie la Şcoala Gimnazială Specială „Maria Montessori” Bacău, din partea Consiliului Judeţean.

A fost, de asemenea , validat mandatului de consilier judeţean al domnului Bandea Toma, ocazie cu care acesta a depus jurământul.

„Ghiozdanul şcolarului” din cadrul Programului de susţinere a învăţământului preşcolar şi şcolar din mediul rural din judeţul Bacău a fost adus în atenţia consilierilor, pentru a redistribui unele rechizite rămase în urma implemenării. Au existat propuneri vis-a-vis de dimensiunea acestor ghiozdane, care ar trebui adaptată în funcţie de vârsta elevilor, respectiv elevii claselor I-IV şi claselor V-VIII. Pe această cale, domnul Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, a declarat că acest program va fi actualizat şi adus din nou în discuţie, începând cu luna ianuarie a anului 2015.

Consiliul Judeţean a aprobat tarifele pentru accesul cu telescaunul pe pârtia de schi Nemira din Slănic Moldova, în sezonul 2014-2015. Tarifele pot fi consultate aici. În prezent turiştii pot achiziţiona abonamente de o zi (60 lei), respectiv două (100 lei), însă, în viitor, la propunerea domnului consilier Marcu Costică (PNL) ar putea exista şi abonamente de 3 sau mai multe zile. „Tarifele sunt corecte, aliniate cu zona N-E, dar cred că ar putea exista şi abonamente de trei sau mai multe zile”, a declarat domnul Marcu.

În urma informării privind eficienţa serviciului poliţienesc în asigurarea climatului de siguranţă publică pe primele 9 luni ale anului 2014 şi realizarea indicatorilor de performanţă minimali recomandaţi în Planul Strategic pentru acest an, domnul inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, Vasile Oprişan, a subliniat faptul că infracţionalitatea a fost redusă cu 5,4% la nivelul judeţului, urmărind în continuare siguranţa cetăţenilor. Totodată, unul din obiectivele principale este de a reduce accidentele rutiere.

Domnul consilier Mihăilă Petrică (PDL) a adus în discuţie evenimentele produse în cadrul Spitalului Judeţean Bacău, în urma cărora doi tineri au murit în decursul unei săptămâni. “ Au fost date tot felul de explicaţii, chiar şi de unii doctori, reieşind faptul că decedaţii au fost vinovaţi, iar aceste lucruri, pe lângă tragismul clar, trebuie luate în considerare şi trebuie luate măsuri, astfel încât să nu mai auzim de evenimente de genul acesta. Solicit conducerii Spitalului Judeţean un raport scris legat de aceste evenimente”, declară domnul Mihăilă.

În completare, Dragos Benea a marturisit că există deja anchete în derulare şi “aşteptăm rezultatele”. “Trebuie să vedem în ce măsură acei tineri au venit “pe picioare” la spital”, a mai adăugat preşedintele Consiliului Judeţean.

Media
No rating yet

Comments are closed.