O dată cu aprobarea legii Colectiv, de pe piața băcăuană vor dispărea, așa cum au apărut, mai multe afaceri care-și desfășoară activitatea la parterul acelor blocuri ce prezintă un risc mare seismic. Mai pe scurt, mai tot. Atenție: restaurante, baruri, farmacii, bănci ce funcționează în centrul orașului, pe Calea Mărășești și Războieni va trebui să se mute (unde știu) până se vor face consolidările necesare. Ștampilele ISU au închis Luceafărul, nu se știe pentru cât timp – unul din alte atâtea exemple…

În România, ca să se facă o schimbare, trebuie să moară oameni. Prost să considerăm moartea o soluție, ori treburile administrației publice divaghează din rău în mai rău de la datoria pe care o au față de locuitorii orașului nostru.

luceafarulSe scriu legi, se votează, se îndeplinesc, dar nu există un soclu natural care să argumenteze lipsa de inspirație a acestor „scriitori”? Cică în Bacău se închid, pe marginea Legii nr. 282/2015, mai toate acele centre comerciale care nu corespund cerințelor sau reprezintă un risc ridicat din punct de vedere seismic și care, prin urmare, pun în pericol viața clienților. Adică se gândesc la siguranța oamenilor, pe de o parte, și le-o ia, pe de altă parte! Căci ce se fac acei angajați care își au speranța de mâine și de poimâine în acel post de muncă de la care ieri a trebuit să-și ia gândul, pentru că expertizele tehnice au depistat blocuri în condiții șubrede?

Majoritatea construite în 1960, acestea, de acord, s-au ramolit, dar bani din bugetul național se alocă, nu? Ok! Faceți-vă treaba, constituiți acele echipe mixte care să aplice legea în vigoare, dar munciți paralel și anihilați efectul cauzei, și anume: fiți creativi….și creați alte locuri de muncă pentru eventualii șomeri. Cum să se trăiască în Bacău? Din ce? Din întrebări retorice? A trecut vremea lui Socrate.

bulevardCineva se joacă de-a viața, cineva – cu viața cuiva. Din păcate, în Bacău nu se poate trăi ca afară. O lege oferă alternative, dar, în cazul de față, ecuația dă mulțime vidă. Clientul băcăuan rămâne a fi un fel de obiect experimental pentru autorități. Primăria își dă interesul orb dintotdeauna în soluționarea blocurilor vechi ce azi nu mai corespund standardelor, pentru că la o ușoară furie vrânceană, acestea s-au prăbușit.

Riscăm, iar riscul e unul mare și fatal, pentu orașul nostru, păcătos, de a cădea sub nivelul actual (încă prost), pentru că legea marchează cu roșu un șir de afaceri care mai susțineau cât de cât Bacăul acolo de unde va trebui acum să coboare.

De aceea, spunem că Se poate mai bine pentru Bacău, pentru spațiile comerciale, pentru clienți, pentru ordine.

Sursă Articol:

http://www.desteptarea.ro/legea-colectiv-inchide-afacerile-din-centrul-bacaului/

Surse Imagini:

http://zdbc.ro/amenda-record-in-cazul-magazinului-luceafarul-100-000-de-lei-isu-a-dispus-inchiderea-centrului-comercial/

http://zdbc.ro/magazinul-luceafarul-din-bacau-a-fost-evacuat-pentru-un-control-al-isu/

http://www.desteptarea.ro/legea-colectiv-inchide-afacerile-din-centrul-bacaului/

 

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.