Diverse surse de informare au relatat despre insula de agrement din Bacau cum ca ar fi un spatiu prielnic pentru relaxare si plimbari cu barca pe malul Bistritei. O frumusete care, din pacate, nu a fost pusa indeajuns in valoare, ca o comoara peste care s-a asternut prea mult timp praful nepasarii autoritatilor locale.

Am avut ocazia de a face o plimbare pe insula si de a purta o discutie cu un domn care munceste acolo de foarte multi ani. Povestea acestei insule pare la momentul actual a fi una foarte trista si uitata. Din relatarile acestui domn, situatia insulei este deloc imbucuratoare, primaria si toti ceilalti au uitat sa  faca lucrari de reamenajare a acestui spatiu, pentru a se pastra ceea ce inca mai poate fi salvat din insula bacauana.

insula de agrement2
In vara aceasta, situatia a fost cu atat mai grava cu cat primaria nu a avut contracte cu nici un fel de terase sau chioscuri pe teritoriul insulei. Oamenii care se plimbau si isi petreceau timpul acolo nu aveau de unde sa isi cumpere nici macar o apa.
De asemenea, daca anii trecuti era foarte cautata plimbarea cu barca, acum oamenii par ca au uitat de aceasta posibilitate. Au mai ramas doar cateva barci care sunt inchiriate cel mai des prin weekend-urile calde cand mai vin unii studenti care doresc sa se bucure de frumusetile ramase ale insulei.

Am aflat ca la data de 1 august a acestui an a fost emis un ordin pentru a elimina apa din apropierea insulei, in scopul facilitarii muncii celor care urmau sa modernizeze spatiul. Aceasta veste i-a bucurat pe toti, insa nu pentru mult timp, pentru ca la data de 3 august acest ordin a fost anulat fara prea multe explicatii.

Nici celelalte facilitati de care dispune insula de agrement nu prezinta un grad de igiena sau siguranta ridicat, la standardele europene din care Romania face parte: WC-ul public neingrijit, scranciobele pentru copii ruginite, terenurile de sport neamenajate, apa plina de ierburi, podul care uneste insula de portiunea sa mai mica aproape daramat. Acestea sunt doar cateva exemple care ii impiedica pe cetateni sa frecventeze spatiul insulei, din motive de nesiguranta, disconfort sau neplacere.
Pentru anul urmator urmeaza sa fie facuta o curatenie generala pe insula, prin scoaterea tuturor ierburior mari si multe din apa, pentru ca bacauanii sa poata beneficia in noul sezon de vara de mai multa frumusete. De asemenea, primaria a afirmat ca anul viitor vor exista contracte cu diverse chioscuri pentru ca oamenii sa aiba posibilitatea de a-si cumpara apa sau ceva de rontait in plimbarile pe insula.
Speram ca asteptarile bacauanilor sa se adevereasca in anul 2015, acestia sa poata sa isi petreaca timpul in conditii civilizate, si insula de agrement sa capete un nou aspect imbunatatit, diferit de ceea ce este acum.

Autori:

Sabina Roibu

Emilia Ghergut

Voluntari Comunicare “Cetateni Activi pentru Bacau”

Media
No rating yet

Comments are closed.