poza copiiiPerioada sărbătorilor de iarnă este, de obicei, prilej pentru cei care doresc și au posibilitatea să aducă bucurie celor care au nevoie de ajutor. Din nefericire, există și cealaltă opțiune, să nu se întâmple acest lucru. Astfel, aproximativ 9000 de familii cu un trai scăzut din județul Bacău se vor confrunta anul acesta de sărbători cu un scenariu asemănător celui din povestea „Fetița cu chibriturile”. Motivul? Nepăsarea funcționarilor publici din primăriile celor 29 de localități unde familiile au dreptul la ajutor la încălzire.

În 20 de localități listele cu beneficiarii pentru acest ajutor au fost depuse la timp, însă acestea aveau  numeroase greșeli, lucru care a prelungit procesul de pregătire a actelor. Altele dintre aceste localități, 9 la număr, nici nu au prezentat documentele necesare, primarii invocând că nu dispun de personal suficient pentru îndeplinirea acestei datorii.

Astfel, casele cu peste 9000 de familii au rămas să găsească o soluția acestei neclarități singuri. În acest context, familiile urmează să își primească banii abia după 15 ianuarie 2015 deoarece deja suntem în pragul sărbătorilor și în acest an nu vor reuși să primească ajutorul pe care erau îndreptățiți să-l primească.

 Pe de altă parte, alte 15600 familii din cele 64 comune din județul Bacău vor avea cu ce să își cumpere cele necesare pentru Crăciun. Banii trebuiau să fie primiți până pe 15 decembrie 2014 în contul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Bacău iar în câteva zile urmau să fie trimiși la primării.

 În concluzie, atitudinea este, ca de obicei, cea care lasă de dorit în multe cazuri, însă responsabilii acestor situații nu realizează că persoanele care au cel mai mult de suferit sunt tot cei care au cel mai mult nevoie de ajutor. Considerăm că se poate mai bine pentru simțul civic al funcționarilor din primăriile localităților județului nostru!

Sursă articol: Deșteptarea

Media
No rating yet

Comments are closed.