Gara Municipiului Bacau este un important punct de legatura intre judetele regiunii de nord est a tarii. Din Bacau exista curse zilnice spre Bucuresti, Iasi, Brasov, Constanta, Bicaz, Suceava, Botosani, dar este si o oprire importanta pentru trenurile internationale care fac legatura cu Republica Moldova, Ucraina sau Rusia. Acestea ar trebui sa fie doar cateva dintre motivele pentru care amenajarea garii din Bacau nu  trebuie trecuta cu vederea. In ciuda faptului ca aceasta a fost modernizata in urma cu ceva timp, conditiile de care se “bucura” cetatenii,  inca lasa de dorit.

In primul rand, nici nu putem vorbi de confort avand in vedere situatia pe care o putem observa in prezent, cand oamenii sunt nevoiti sa astepte in picioare, fara scaune sau o sala de asteptare. In al doilea rand, la intrarea in gara a fost construita, in urma cu 6 ani, o scara impunatoare. Atrage de departe atentia trecatorilor. Ar fi trebuit sa ducă intr-o sala de asteptare, un loc primitor unde calatorul obosit sa se odihneasca intre două trenuri. Dar scara frumoasa nu duce nicaieri. Se opreste brusc intr-un perete !

poza scara

De asemenea, nici murdaria nu lipseste, ba chiar completeaza imaginea dezolanta a acestei cladiri. Nu exista prea multa curatenie si respect in locurile unde oamenii isi asteapta trenul. Aceste conditii se inrautatesc cand vorbim despre pasajul subteran al garii, pe unde calatorii ar trebui sa mearga pentru a trece de la o linie la alta. Acestia insa, din cauza conditiilor precare ale pasajului si care nu ofera siguranta, evita cu desavarsire folosirea lui. In prezent, exista o initiativa a unei organizatii non-guvernamentale din Bacau (Mutatis Mutandis) care incearca sa-l modernizeze, insa au nevoie de sponsori si de implicarea noastra, a cetatenilor, lucruri care necesita timp, resurse si energie.

pasajul bacau

Noi ii sprijinim pentru curajul de care dau dovada prin acest proiect si va invitam si pe dumneavoastra in calitate de  cetateni activi sa o faceti asa cum puteti. (Pentru mai multe detalii despre modernizarea pasajului, va rugam accesati pagina proiectului: http://www.schimbareainbine.ro/in-curs/ ).

Implicati-va, nu fiti pasivi!

Se asteapta o schimbare si cu adevarat este nevoie de ea pentru ca judetul Bacau sa ajunga la standardul la care pretinde ca este, acela de membru al unei tari care face parte din Uniunea Europeana!

Autori:

Emilia Ghergut

Voluntar Comunicare “Cetateni Activi pentru Bacau”.

Sabina Roibu

Voluntar Comunicare “Cetateni Activi pentru Bacau”.

 

Media
No rating yet

Comments are closed.