zdob-si-zdubDupă mai multe amânări și întârzieri ale pieselor și concertelor programate în timpul festivalului, anularea concertului trupei Zdob și Zdub a nemulțumit şi dezamăgit principalii sponsori ai festivalului – cetățenii băcăuani plătitori de taxe și impozite.

Programat pentru joi, la ora 22:30, concertul nu mai avut loc, o comunicare a organizatorilor privind această situație fiind făcută publică abia cu câteva minute înainte de ora începerii, pe pagina de Facebook:

„Ne pare rău să vă anunţăm că mult aşteptatul concert pe care trupa ZDOB şi ZDUB trebuia să-l susţină în această seară de la ora 22.30, pe scena din faţa Hotelului Decebal, nu va mai avea loc. Anularea concertului este cauzată de o nesincronizare a programului de zbor aerian Moscova – Chişinău – România”, se arăta în postarea de pe pagina de Facebook a festivalului.

Pe lângă faptul că informații care ar fi interesat câteva mii bune de oameni din Bacău și nu numai sunt transmise doar prin intermediul unei pagini de Facebook cu mai puțin de 3000 de aprecieri (pe când bugetul de promovare a fost de 150.000 lei), informațiile aruncate cititorilor sunt complet îndoielnice: nimic despre contractul semnat cu formația și clauzele trecute, datoria trupei de a-și onora obligațiile contractuale, nimic despre cum își vor recupera băcăuanii sau fanii veniți din alte orașe timpul pentru deplasarea la un concert care nu mai are loc și niciun detaliu care să pară cât de cât credibil legat de amânare.

Formația nu a semnat niciun contract cu Teatrul Bacovia

Având în vedere faptul că explicația organizatorilor părea cusută cu ață albă, astăzi am încercat să aflăm de la reprezentanții formației moldovenești care este cu adevărat situația. Astfel, am sunat la numerele de telefon afișate pe site-ul oficial al formației.

Versiunea lor? Surpriză! Formația nu a semnat niciun contract cu Teatrul Bacovia, membrii trupei nefiind în Chișinău sau Moscova, așa cum susțin organizatorii, ci plecați prin Grecia sau alte locuri, urmând a se reuni în această seară în Tulcea, pentru următorul concert. De altfel, încă de ieri ne-a atras atenția faptul că, pe site-ul formației sau pe pagina de Facebook, concertul de la Bacău era inexistent.

Potrivit reprezentanților ZsZ, în trecut au existat câteva discuții de principiu legate de o posibilă participare a formației la Theaterstock Bacău, însă acestea nu s-au concretizat, drept dovadă stând și faptul că nu există niciun contract între cele două părți. Potrivit acelorași informații, reprezentantul trupei a primit, în urmă cu două zile, un telefon din partea organizatorilor prin care li se transmitea că „ar fi bine să veniți la Bacău”. Cum însă discuțiile serioase se poartă cu câteva luni înainte, membrii trupei nu au mai putut și nici dorit să onoreze această „invitație”. Cu toate că absența formației era certă, organizatorii au continuat să promoveze anunțul în oraș și pe internet.

Versiunea reprezentanților formației nu seamănă deloc cu aceea a organizatorilor Theaterstock. După cum afirmau la telefon, este posibil ca echipa de management a proiectului să fi discutat cu cine nu trebuia și să fie plimbați cu vorba. Poate chiar li s-a spus că formația se află într-un avion între Moscova și Chișinău, când de fapt se pregăteau să ajungă la Tulcea. Dacă se adeverește că au fost atât de ușor „păcăliți”, cum mai putem vorbi de și așa firava responsabilitate a organizatorilor în cheltuirea banilor publici?

Media
No rating yet

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter message.