photodune-549338-investment-charts-m

Analizand statisticile realizate in cadrul monitorizarii, pana in momentul prezent, acestea ofera date incurajatoare privind evolutia proiectului.

Incepand cu luna mai 2014, site-ul bacaulactiv.ro a devenit o sursa de informatii politice transparente pentru cetatenii Bacaului care sunt din ce in ce mai bine informati cu privire la activitatea politicienilor bacauani.

In cadrul Consiliului Local Bacau exista un numar de 23 de consilieri dispun de o prezentare personalizata pe site-ul nostru. De asemenea, si consilierii judeteni, in numar de 37 beneficiaza de profil completat pe bacaulactiv.ro. La acestia se adauga deputatii si (13) senatorii (4) de Bacau. Au fost create in total 77 de profile ale politicienilor bacauani, incluzand informatii personale (nume, prenume), formatiunea politica dar si date de contact. Pe langa aceste informatii, pe profilele deputatilor si senatorilor sunt incluse si date despre activitatea din parlamentara cum sunt: propunerile legislative initiate, declaratiile poltice, luarile de cuvant in plen etc.

In privinta activitatii deputatilor, au fost postate pe site un numar total de 328 de propuneri legislative, 194 de declaratii politice, 333 de luari de cuvant in plen dar si motiuni, intrebari si interpelari. Senatorii cumuleaza un numar de 97 de propuneri legislative postate pe site, 24 de declaratii politice, 81 de intrebari, 66 de interpelari, si 91 de luari de cuvant in plen. Din luna mai pana in prezent, au fost, de asemenea, realizate 5 rapoarte de activitate parlamentara ale politicienilor.

Informatiile despre fiecare parlamentar includ si mentionarea apartenentei parlamentarilor la organismele de lucru ale Parlamentului cum ar fi grupuri parlamentare, comisii permanente sau comune, astfel : deputatii de Bacau sunt membri in 25 de comisii si 29 de grupuri parlamentare iar senatorii sunt prezenti in 7 comisii si 9 grupuri.

Totodata, sunt monitorizate si sedintele Consiliului Local si ale celui Judetean. Pe site-ul bacaulactiv.ro, cetatenii pot analiza rapoartele, realizate de membrii proiectului, a 6 sedinte ale Consiliului Local si 7 ale Consiliului Judetean.

Aparitiile in presa locala si nationala ale alesilor bacauani au fost centralizate saptamanal, rezultand astfel un numar aproximativ de 200 de aparitii, dintre care minim 50 au fost postate pe bacaulactiv.ro.

Rubrica “Noutati din politica bacauana” contine nu mai putin de 60 de articole publicate care vizeaza atat senatorii cat si deputatii, dar si consilieri locali / judeteni. Cetatenii pot afla in timp util informatii relevante referitoare la noutatile din lumea politica bacauana.

Exista pe site si articole legate de Campania prezidentiala. De exemplu, articolul “Cine spune “prezent” campaniei pentru alegerile prezidentiale. Cum si unde isi sustin candidatul politicienii Bacaului” analizeaza comportamentul politicienilor bacauani si modalitatea in care acestia isi sustin alesul in cursa prezidentiala. Tot legat de alegerile la Presedintie, a fost postat si articolul “Ce promit candidatii la prezidentiale tinerilor? O analiza a programelor electorale”, care prezinta programele si promisiunile candidatilor pentru tinerii din Romania.

Alte articole din categoria “Noutati” care analizeaza schimbarile in politica bacauana sunt : “Trei parlamentari bacauani doresc ca partidele sa fie finantate in functie de numarul de parlamentari de la inceputul fiecarei sesiuni”, “Schimbari pe scena politica bacauana. PER dispare din CL si CJ”. In cadrul postarii “Activitatea parlamentarilor de Bacau in prima parte a mandatului 2012 – 2016” pot fi vizualizate grafice care arata concret initiativele legislative ale parlamentarilor si propunerile legislative initiate de acestia. Grafice se regasesc si in articolele “Care este activitatea consilierilor judeteni din Bacau” si “Situatia prezentei deputatilor bacauani la votul din plen”.

Media
No rating yet

Comments are closed.