PROMOTORI-portraitA fi bine informaţi înseamnă a fi ancoraţi în realitatea obiectivă a societăţii care ne înconjoară, fiind conştienţi de modalităţile pe care le avem la dispoziţie pentru a produce o schimbare atât în viaţa noastră, cât şi în comunitatea în care trăim.

În perioada 13 septembrie – 12 octombrie va fi demarată campania de informare „Democraţie aplicată”, în cadrul proiectului „Promotori pentru democraţie europeană”, cu sprijinul Biroului de Informare al Parlamentului European în România. Maria Curecheru, desemnată Promotor pentru democraţie europeană la nivel judeţean, se va implica activ în acţiunile desfăşurate, alături de întreaga echipă a Asociaţiei Romanian Youth Movement for Democracy. Festivalul Educaţional Zilele Parcului Gherăieşti şi Little Free Library Bacău se numără printre partenerii locali ai campaniei.

Printr-o serie de activităţi interactive, vom afla împreună care sunt drepturile pe care fiecare dintre noi le ale în calitate de cetăţean al Uniunii Europene şi cum pot fi acestea aplicate pentru a ne ajuta în viaţa de zi cu zi. Nu vom neglija un aspect important pentru viitorul oricărui tânăr: ce oportunităţi „ascunde” UE şi cum pot fi ele accesate. Vom aduce în dezbatere idea de democraţie europeană şi drepturile omului, încurajând informarea creativă.

Calendarul complet al activităţilor

13 septembrie – workshop-ul „Democraţie aplicată”, eveniment organizat în cadrul Festivalului Educaţional Zilele Parcului Gherăieşti. Pentru a participa, accesează următorul link.

15 septembrie – alimentarea celor 5 biblioteci stradale din cadrul proiectului Little Free Library Bacău cu diverse materiale informative, cu sprijinul Biroului de Informare a Parlamentului European în România.

17 septembrie – workshop-ul „Democraţie aplicată” la Şcoala Gimnazială Horgeşti, activitate desfăşurată în cadrul proiectului „Bee strONG – ONG-uri puternice pentru Bacău.

16 septembrie – 12 octombrie, campania de informare „10 drepturi UE dintr-o privire”, activitate desfăşurată în mediul online, cu sprijinul proiectului „Cetăţeni Activi pentru Bacău”.

Proiectul „Promotori pentru democraţie europeană” – oportunitate pentru motivarea şi formarea tinerilor în spiritul democraţiei europene

Proiectul „Promotori pentru democraţie europeană” a fost iniţiat la începutul lunii mai 2015 de Biroul de Informare al Parlamentului European în România şi se derulează până la finalul anului 2015, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Group of the European Youth for Change şi Asociatia Pro Democraţia (APD). Scopul proiectului este de a implica tineri, membri ai unor organizații ale tinerilor sau care lucrează cu tinerii, în promovarea democrației și a valorilor care îi unesc pe cetățenii Uniunii Europene, vizând dezvoltarea de competenţe în rândul acestora.

În această perioadă, tinerii participanţi la proiect vor organiza o serie de acţiuni de comunicare locală, cu sprijinul organizaţiilor din care fac parte, cu scopul de a disemina în rândul tinerilor din comunităţile lor valorile democratice care definesc Uniunea Europeană. Proiectul va continua cu participarea la o vizită de studiu la Parlamentul European (Bruxelles, 19-20 octombrie 2015) și cu un eveniment final de prezentare a rezultatelor activităților desfășurate de participanți (noiembrie-decembrie 2015).

Media
No rating yet

Comments are closed.