consiliulConsilierii locali vor vota astăzi un proiect de hotărâre privind alocarea de la bugetul local a sumei de 25.000 lei, reprezentând contribuţia ce revine municipiului Bacău în vederea acoperirii cheltuielilor sociale generate de desfăşurarea proiectului „Lăsaţi copiii să vină la mine şi nu-i opriţi”.

Proiectul ce urmează a fi votat va fi implemetat în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului şi a Bacăului (A.R.B.) în vederea susţinerii, la început de an şcolar, a copiilor unor familii defavorizate, aflate în situaţii de risc. Potrivit proiectului de hotărâre, propunerea A.R.B. constă în acordarea unor ghiozdane complet echipate, caiete şi rechizite necesare activităţii în noul an şcolar, pentru 500 de elevi, precum şi acordarea a 3.000 de pachete, pentru elevi din toate cele 3 cicluri de învăţământ ce vor conţine pix, orar, cărticică rugăciuni, iconiţă şi dulciuri.

Bugetul estimat al întregului proiect este de 75.000 lei şi va fi suportat în mod egal de către Primăria Municipiului Bacău (1/3), Protopopiatul Bacău (1/3) şi parte a instituţiilor reprezentative ale societăţii civile (1/3). Contribuţia ce îi revine Municipiului Bacău este în valoare de 25.000 lei, sumă necesară pentru acoperirea parţială a costurilor acordării celor 500 pachete cu rechizite complet echipate în valoare estimativă de 120 lei/pachet, unor elevi aflaţi în dificultate.

După estimările inițiatorilor, grupul ţintă este format din peste 3000 de copii, elevi din toate cele trei cicluri de învăţământ, beneficiari în mod special ai proiectului fiind aproximativ 500 de copii, fiecare dintre aceştia urmând să primească în dar caiete şi rechizite pentru noul an şcolar.

Pentru cele 500 de cazuri sociale, suma per elev ar fi de 120 lei, ceea ce ar însemna un total de 60.000 lei, la care se adaugă 15.000 lei reprezentând contravaloarea a 3.000 de pachete cadou (conţinând pix, orar, cărticică de rugăciuni, iconiţă, dulciuri – total 5 lei) oferite copiilor din grupul ţintă.

Proiectul va fi votat în ședința de astăzi, ce va începe de la ora 12, la Centrul de Afaceri șu Expoziții Mircea Cancicov din Bacău.

Media
No rating yet

1 Response Comment

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter message.