După ce numeroase persoane au fost rănite în accidente mai uşoare sau mai grave în cartierul Serbanesti, am vrut sa vedem ce măsuri iau cei din Primăria Bacău ca astfel de incidente să nu mai aibă loc, mai ales ca au promis de doi ani de zile ca vor executa un sens giratoriu la intersecţia Blvd.Unirii cu Calea Romanului. Amenajarea sensului făcea parte din acelaşi contract câştigat de o firmă băcăuana care presupunea două investitii: amenajarea sensului giratoriu la Colegiul Economic şi a altuia în Serbanesti. Primul s-a realizat, celalalt nu.

„Noi am prins în bugetul de anul acesta suma necesară, circa 150.000 lei. Am contactat proiectantul pentru că proiectul trebuie refacut, dar nu substanţial. Ştim deja şi firma care va executa lucrarea, este aceeaşi care a facut giratoriul de la Economic, SC Instal Design SRL Bacău. Imediat ce vremea o va permite, dăm ordinul de începere a lucrărilor”, a declarat viceprimarul Ilie Bîrzu.

Sursa: desteptarea.ro. Citeşte continuarea aici.

Media
No rating yet

1 Response Comment

 • George1 iulie 2016 at 18:00

  Este nevoie urgenta de acest sens giratoriu la intersectia Str. Tecuciului (Letea Veche) cu B-dul Unirii si nu B-dul Unirii cu Calea Romanului cum e scris in articol pt ca acolo este deja semafor.

  Ni s-a promis in nenumarate randuri un sens giratoriu in aceasta parte a orasului dar nu s-a realizat nimic concret pana la ora actuala.

  In prezent este extrem de greu de iesit din Str. Tecuciului (Letea) si intrat pe B-dul Unirii pentru a traversa podul spre oras, trebuie sa stai acolo foarte mult timp si cand incerci sa intri o faci pe riscul tau punandu-ti viata ta cat si a celorlalti participanti la trafic in pericol.

  Duminica este putin mai bine pentru ca e politia rutiera care dirijeaza circulatia si e cat de cat acceptabil.
  Deci pe termen scurt ar fi bine sa avem politie acolo de dimineata pana seara iar intre timp sa incepem lucrarile la sensul giratoriu.
  Nu stiu, s-a rezolvat problema cu teava de apa din acea zona, in ce stadiu am ajuns cu proiectarea/constructia sensului giratoriu?