Palar Ionel – Reexaminarea, la cererea Preşedintelui României, a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune (PL-x 281/2013/4.11.2013)

Domnul Ionel Palăr:

Vă mulţumesc, domnule preşedinte.

Doamnelor şi domnilor colegi,

Această lege va reprezenta un ajutor foarte mare în ceea ce priveşte transmiterea programelor Televiziunii Române în Republica Moldova.

După ani de zile de când transmisia TVR a fost întreruptă în Republica Moldova, românii de acolo se întreabă mereu când va fi reluată această transmisie. În Republica Moldova există o dorinţă legitimă de a se recepţiona programe de televiziune în limba română, emisiuni şi ştiri despre România, despre viaţa românilor din dreapta Prutului. Există o sete de cultură şi spiritualitate românească, iar noi nu putem ignora acest lucru.

Cei care se vor opune acestei legi, poate că nu înţeleg ce înseamnă limba română dincolo de Prut. Limba română este limba strămoşească, un element de identitate naţională fără egal; un element care-i uneşte pe oameni, care-i aduce unii faţă de alţii.

Şi aş vrea să completez: în februarie anul acesta, am aprobat, am declarat Legea limbii române pe 31 august.

Aş vrea, dragi colegi, în completare la ceea ce am făcut la începutul acestei sesiuni, să finalizăm cu această lege care va pune, într-adevăr, limba română dincolo de Prut, acolo unde-i este locul, un loc respectat şi un loc pe care-l dorim cu toţii, să fie la ea acasă.

Vă mulţumesc.

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Comments are closed.