Noul Consiliu Local Bacău a fost constituit. Ce a declarat Cosmin Necula în primul său discurs în calitate de primar al muncipiului

13497672_807132076087597_1165523024642014547_oJoi, 23 iunie, începând cu ora 12.30, a avut loc ședința de constituire a Consiliului Local Bacău. Cosmin Necula, primarul ales la alegerile locale din 5 iunie cu aproape 20.000 de voturi, a depus jurământul alături de cei 23 de consilieri. Nu a existat nicio surpriză în ceea ce priveşte alegerea viceprimarilor municipiului, Dragoş Ştefan (ALDE) şi Constantin Scripăţ (PMP) fiind cei care îl vor seconda pe Necula în următorii 4 ani. Culoarea politică a viitorului Consiliul Local arată în felul următor: 9 consilieri sunt ai PSD, 5 ai PNL, 4 ai PSRO, 2 ai ALDE, 2 ai PMP şi un independent. Pentru a deţine majoritatea, PSD s-a aliat cu ALDE şi PMP, având 14 voturi.

13497537_807132236087581_6193759118636674436_oMai puțin festivă decât şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean, întrunirea CL a avut loc în sala mare de şedinţe a Centrului de Afaceri şi Expoziţii. Noii aleşi au parcurs următoarele puncte ale ordinii de zi:

  1. Alegerea comisiei de validare a Consiliului Local Bacău;
  2. Validarea mandatelor consilierilor declarați aleși la alegerile din data de 5 iunie 2016;
  3. Depunerea jurământului de către consilierii locali ale căror mandate au fost validate;
  4. Alegerea președintelui de ședință;
  5. Prezentarea validării alegerii primarului;
  6. Depunerea jurământului de către primarul municipiului Bacău;
  7. Alegerea viceprimarilor municipiului Bacău;
  8. Constituirea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Bacău.

Până la alegerea preşedintelui de şedinţă, întrunirea a fost condusă de Dumitru Irofte (PMP), decanul de vârstă al CL, alături de doi asistenţi, cei mai tineri dintre consilieri: Codrin Costan (PSD) şi Cristian Ghingheş (independent). Noii aleşi au primit certificatele de validare şi au depus jurământul în ordine alfabetică. Totodată, a fost ales preşedintele de şedinţă pentru lunile iulie şi august: Codrin Costan (PSD).

Primul discurs în calitate de primar al lui Cosmin Necula: Bacăul trebuie să ajungă la gloria de altădată

A urmat depunerea jurământului de Cosmin Necula şi primul său discurs în calitate de primar al municipiului. Acesta a dat asigurări că va forma o echipă în adevăratul sens al cuvântului cu toţi cei 23 de consilieri locali, că va fi un primar corect şi de încredere care va avea o activitate plină de împliniri în slujba comunităţii băcăuane care i-a acordat încredere.

13497843_807132449420893_8194284257009508128_oStimaţi consilieri locali, dragi invitaţi, dragi cetăţeni ai municipiului Bacău, este un moment de început pentru istoria oraşului nostru, este un nou început, este un punct de cotitură. Din acest moment, atât eu, cât şi dumneavoastră, doamnelor şi domnilor consilieri, aparţinem numai municipiului Bacău. Răspundem în faţa cetăţenilor, iar ei sunt cei care ne judecă, după aceea, partidele. În calitate de primar ales de către cetăţenii municipiului Bacău vreau să le mulţumesc absolut tuturor oamenilor care m-au votat şi vreau să-i asigur pe cei care nu m-au votat că îi voi reprezenta cu cinste, cu încredere şi cu toată corectitudinea. De asemenea, pot să vă spun, stimaţi cetăţeni ai municipiului Bacău, că alături de mine şi alături de partenerii mei din Consiliul Local veţi găsi oameni care vor munci pentru dumneavoastră, oameni care se vor bate pentru dumneavoastră şi doar în interesul dumneavoastră. Este un moment solemn pentru fiecare dintre noi, cei aflaţi aici în sală, este un moment deosebit de important pentru toţi cei care suntem aleşi de locuitorii municipiului Bacău. Dragi consilieri, cred că suntem aleşi şi avem o misiune, iar această misiune se va încheia dincolo de graniţele mandatului nostru pentru că noi va trebui să punem Bacăul pe drumul cel bun şi împreună să găsim soluţiile pentru a duce acest oraş acolo unde îi este locul. Vin cu toată deschiderea în faţa dumneavoastră, doamnelor şi domnilor consilieri. Nu cred că doar o majoritate poate să aibă proiecte bune. Nu cred că doar un singur om ştie binele şi răul şi are toare soluţiile. Cred că domnul Jitariu se pricepe foarte bine la construcţii, cred că doamna doctor Lazăr poate să facă o echipă foarte bună cu doamna doctor Dinu, cred şi sunt convins că domnul profesor Stan ştie să reprezinte interesele învăţământului din municipiul Bacău. Nu cred sub nicio formă în războaie, în lupte interne în cadrul Consiliului Local, cred în schimb în dezbateri de idei, cred în dezbateri pe proiecte, cred că avem oameni care reprezintă tineretul din municipiul Bacău şi sunt convins că domnul Ghingheş va reprezenta cu succes şi cu cinste această categorie socială poate de prea multe ori defavorizată şi cred că toţi, această nouă echipă – primarul şi Consiliul Local Bacău – vom fi oamenii care vom duce acest nume al municipiului nostru în ţară.

Suntem egali în faţa legii, suntem egali în faţa oamenilor, suntem egali în faţa lui Dumnezeu, dar suntem diferiţi de toţi ceilalţi români pentru că suntem băcăuani şi pentru că trebuie să aducem oraşul acesta acolo unde a fost şi acolo unde va fi şi pentru că îmi doresc din tot sufletul ca împreună să ajungem motorul principal economic a regiunii Moldovei. De 600 de ani aproape suntem aici. Va trebui să speculăm absolut orice posibilitate geopolitică, geostrategică pentru a aduce acest oraş acolo unde îi este locul. Nu cred că doar unii sau alţii au cele mai bune soluţii. Şi repet acest lucru pentru că eu sunt convins că doar în parteneriat şi doar împreună putem să ducem acest oraş pe drumul cel bun. Stimaţi colegi şi consilieri, veţi găsi în mine partenerul dumneavoastră de încredere, voi fi sincer, corect, deschis şi puteţi să fiţi siguri că în primul şi primul rând atât dumneavoastră cât şi eu aparţinem cetăţenilor oraşului. Aşa să ne ajute Dumnezeu la toţi!, a precizat primarul Cosmin Necula.

În încheiere, acesta a făcut primul apel către executivul primarului pentru urgentarea dezinsecţiei pentru ţânţari şi căpuşe, colectarea gunoaielor de pe stăzi şi remedierea lipsei iluminatului public.

Nicio surpiză în ceea ce priveşte alegerea viceprimarilor: Dragoş Ştefan (ALDE) şi Constantin Scripăţ (PMP) îl vor seconda pe Necula în următorii 4 ani

13474964_807132456087559_1879729365515396241_oAşa cum se vehicula deja, cei doi viceprimari ai Bacăului sunt Dragoş Ştefan (ALDE), ales cu 14 voturi „pentru” şi 9 „împotrivă” şi Constantin Scripăţ (PMP), ales cu 13 voturi „pentru” şi 10 „împotrivă”.

„Vreau un oraş prosper, cu o administraţie europeană, cu uşa deschisă către cetăţeni, să fim mândri că locuim în oraşul Bacău”, a precizat Dragoş Ştefan, exprimându-şi dorinţa de a aduce Bacăul „acolo unde era odată”. Un discurs similar a avut şi Constantin Scripăţ, care speră că „Bacăul va fi aşezat undeva la nivelul anului 2016 în Uniunea Europeană”. În spirit de glumă, acesta a precizat că ar fi vrut să poarte banderola de primar, dar nu a fost să fie. Cu toate acestea, s-a arătat încântat că a fost primit într-o echipă tânără, alături de care va putea să îndeplinească „misiunea nobilă, de a lucra pentu băcăuani”.

Liberalii au fost singurii din opoziţie care au declarat în plen că nu i-au votat pe cei doi viceprimari. Aceştia au precizat că nu vor fi Gică Contra, ci vor face o opoziţie constructivă, aducând propuneri de proiecte sau amendamente.

Lista completă a consilierilor locali din mandatul 2012-2016

PSD: Codrin Vasile Costan, Madalin Nicolae Pârâianu, Ioana Raluca Dinu, Adrian Gavriliu, Gabriel Stan, Claudiu Constantin Ambrosie, Doina Dragomir, Vasile Luca, Ionela Cristina Breahna Pravăţ;

PNL: Mircea Fechet, Ilie Bîrzu, Cătălin Bogdan Creţu, Doina Emanuela Lazăr, Daniel Miclăuş;

PSRO: Cristinel Manolache, Elena Cozma, Romica Botoi, Corneliu Dan Jitariu;

ALDE: Daniel Dragoş Ştefan, Constantin Gherasim;

PMP: Constantin Scripăţ, Dumitru Irofte;

Independent: Cristian Ghingheş.

Media
No rating yet

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter message.