ÎNTREBARE

Adresată:

Domnului Ministru Sorin Mihai Grindeanu, Ministerul pentru Societatea Informaţională.

Domnului Ministru Marius Nica, Ministerul Fondurilor Europene.

De către: Deputat PSD de Bacău, Miron Smarandache.

Obiectul întrebării: Sprijinirea tinerilor întreprinzători din domeniul IT de a dezvolta noi afaceri.

Stimate domnule Ministru,

Mai mulţi întreprinzători privaţi, mici şi mijlocii, dar chiar şi unii cu afaceri mai substanţiale, din zona IT, atât din Bacău, cât şi din alte zone ale ţării, m-au rugat să vă informez cu privire la problemele pe care le întâmpină în ceea ce priveşte dezvoltarea de noi oportunităţi de investiţii în domeniu. Practic, aceşti oameni de afaceri ar dori să îşi extindă aria de acţiune din domeniul IT cu alte activităţi, pentru care ar fi dispuşi să participe cu cofinanţări la proiecte europene. Problema cu care se confruntă este legată de lipsa informaţiilor necesare referitoare la fondurile europene accesibile, mai ales pe domeniul softurilor de gestiune şi vânzare, case de marcat, etc.. Practic, aceşti oameni de business nu ştiu efectiv ce au de făcut pentru a-şi dezvolta afacerile, fapt ce ar presupune şi crearea de noi locuri de muncă şi dezvoltarea economiei naţionale.

Vă întreb respectuos:

  1. Care sunt proiectele cu fonduri europene ce pot fi accesate în prezent pentru dezvoltarea unor afaceri pe palierul softurilor de gestiune?
  2. Cum se implică Ministerul pe care îl conduceţi în popularizarea şi informarea doritorilor referitor la accesarea fondurilor europene?

Solicit răspuns scris.

Deputat PSD Bacău

Miron SMARANDACHE

Media
No rating yet

Comments are closed.