Melinte Ion – Un început trist în agricultură

Intervenţie consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedinţă

Domnul Ion Melinte:

“Un început trist în agricultură”

Ne apropiem de sfârşit de aprilie. În vremuri de mai puţină restrişte, ogoarele mai mult sau mai puţin private ale ţării “duduiau” sub povara tractoarelor care pregăteau terenul şi însămânţau culturile din epoca I şi epoca a II-a. Erau deja răsărite mazărea, borceagul, cartofii timpurii, ceapa şi multe altele. Era semănată sfecla, floarea soarelui din epoca a II-a şi se semăna porumbul, fasolea, soia şi majoritatea legumelor de câmp.

Acum, în anul 2013, o linişte de mormânt s-a aşternut peste ogoarele României, ţara e ca şi moartă, ţăranii ies cu greu din casele lor îngheţate din iarnă şi se aşează pe prispe pentru a se încălzi la primele raze de soare.

Îi întreb: de ce această situaţie? Ei îmi răspund: motorina este scumpă, serviciile sunt scumpe, de îngrăşăminte, pesticide şi de seminţe nu te poţi atinge pentru că sunt foarte scumpe.

Ţăranii spun că Guvernul Ponta le-a promis că va ajuta agricultura, dar a rămas la stadiul de promisiune. După ani de minciuni trebuie să fie nebuni să mai creadă Guvernul. Un român adevărat nu-şi poate bate joc în halul acesta de agricultura ţării lui, aşa cum îşi bate joc Guvernul.

Toţi ţăranii români credeau că cei care vor veni la putere, USL, vor fi mai buni decât ceilalţi. Oricum simt că trăiesc mai rău.

Ce poate fi mai rău decât faptul că agricultura este condusă neprofesional, în baza unor decizii politice greşite.

Reapariţia ciulinilor pe ogoarele României va arăta nu numai degradarea agriculturii, ci îndeosebi degradarea speciei umane ajunsă să conducă agricultura. Parafrazând, unde nu este agricultură, nimic nu e, pentru că lipseşte însuşi metabolismul vieţii.

Media
No rating yet

Comments are closed.