Melinte Ion – Măria Sa Pământul

Intervenţie consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedinţă

Domnul Ion Melinte:

“Măria Sa Pământul”

Hrana cea de toate zilele pe care ne-am obişnuit să o cumpărăm de la “Păţitul SRL” sau, mai recent, de lasupermarketuri ajunge acolo după ce mai întâi plante de diferite feluri, de la grâu la porumb, sfeclă, soia, floarea-soarelui, furaje etc. au avut rădăcinile adânc înfipte în pământ. Foarte puţini sunt aceia care cunosc întreg procesul de transformare a sevei pământului în aromata pâine care ne satură şi ne alungă permanenta foame umană.

Pământul ne dă rar, dar ne şi cere. El nu poate suporta la infinit exploatarea umană nemiloasă, acesta se degradează şi moare ca orice fiinţă vie. Moartea lui este însă mult mai tragică şi mai păguboasă decât moartea oricărei fiinţe umane, a oricăruia dintre noi, căci pământul, despământenit, se transformă în deşert, făcând să dispară nu numai un grup sau o masă de oameni, ci civilizaţii întregi. Pământul nu poate răbda prea multă vreme oamenii inconştienţi. El se cere iubit şi respectat, altminteri răzbunarea lui este teribilă. Dar cine îl iubeşte mai mult decât acela care-l munceşte, acela care de dimineaţă până seara îl udă cu sudoarea lui, îl încrucişează cu soarele şi apa pentru a obţine gustoasa pâine!?

Stăpânul pământului nostru a fost întotdeauna ţăranul român. Numai el ştie să iubească pământul, iar pământul numai pe el îl ascultăşi numai lui i se dăruieşte. Până nu demult pământul ţării a aparţinut “întregului popor”, adică nimănui. Milioane de hectare de pământ s-au îmbolnăvit sau au murit.

Măria Sa Pământul cere iubirea noastră, a tuturor, fie că suntem ţărani, savanţi, politicieni sau guvernanţi. Fără această iubire pământul nostru moare şi odată cu el vom pieri şi noi.

Pământului dacă îi dainu te minte.

În încheiere,declar că nu mă sperie vânzarea după 1 ianuarie a pământului străinilor, ci mă sperie evoluţia sănătăţii pământului.

Media
No rating yet

Comments are closed.