Melinte Ion – Aveţi grijă de pâinea cetăţenilor

Intervenţie consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedinţă

Domnul Ion Melinte:

“Aveţi grijă de pâinea cetăţenilor”

Îmi fac datoria să atrag atenţia, ori de câte ori este nevoie, asupra faptului că agricultura nu este o simplă ramură a economiei naţionale.

Până nu este prea târziu noi toţi, şi în primul rând puterea, trebuie să recunoaştem că securitatea alimentară este prioritară.

Insecuritatea alimentară reprezintă o “materie primă” extrem de explozivă, care duce la haos, violenţă şi destabilizare. Nimic nu poate destabiliza mai repede o ţară şi sistemele ei ca înfometarea societăţii.

Pornind de la aceste aspecte foarte importante şi unanim recunoscute, agricultura va trebui să fie prioritatea numărul 1 în politica ţării, a puterii.

Oamenii ogoarelor merită să fie priviţi ca făuritorii celei mai pretenţioase mărfi – “hrana”, chiar dacă ei stau liniştiţi în durerea lor şi nu blochează şoselele ţării cu tractoare şi combine.

Este necesar să se creeze climatul legislativ favorabil pentru finanţarea proceselor agricole la producătorul agricol prin toate căile posibile.

Corectarea tuturor abuzurilor efectuate în lumea satelor stă, de asemenea, la baza relansării agriculturii.

Chiar dacă se lucrează pământul cu resurse limitate, din cauza sărăciei rurale, se pot face minuni, dacă, şi numai dacă, legile bunului plac vor fi înlocuite cu “legi sănătoase” care să purifice ogoarele de omizile nesătule ale corupţiei.

S-a dovedit în 2011 că singurul “investitor” în aproape toată agricultura românească, singurul “reformator” şi singurul care se mai gândeşte la necazurile şi disperarea agricultorilor rămâne Marele şi Bunul Dumnezeu, care ne-a dat apa pentru culturi.

Media
No rating yet

Comments are closed.