Marcu Viorica – Eu am adeziune la Partidul Naţional Liberal

Intervenţie consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedinţă

Doamna Viorica Marcu:

„Eu am adeziune la Partidul Naţional Liberal”

După aflarea rezultatelor proaste obţinute la alegerile europarlamentare, cele două partide mai mari de dreapta – PNL şi PDL – au anunţat într-o primă fază o alianţă, urmată de o fuziune, cu susţinerea unui singur candidat la preşedinţia României. Dar imediat au apărut discuţii contradictorii, orgolii, pretenţii ce redeschid răni care nu se închid uşor, nimic nu e sigur.

În teorie, fuziunea PNL-PDL şi atragerea celorlalte partide mici de dreapta în această construcţie pare singura soluţie pentru blocarea înstăpânirii totale a PSD – prin câştigarea preşedinţiei de alianţa de stânga PSD-PC-UNPR – dar aceasta este doar în teorie o opţiune valabilă astăzi, pentru că mâine lucrurile se pot schimba – ca mai tot ce se întâmplă în politica românească.

Nu înţeleg de ce atâta grabă cu această fuziune cu PDL- în condiţiile în care s-a stabilit deja un obiectiv – susţinerea unui candidat al dreptei la prezidenţiale (al celui care va fi cel mai bine situat în urma cercetărilor sociologice). Haideţi să ne ţinem de el necondiţionat, să lăsăm să curgă lucrurile natural, firesc, şi să îşi dorească şi oamenii de la baza partidelor, din structurile teritoriale, să fuzioneze, nu numai liderii de la nivel de vârf.

Nu ştiu de ce, nu mai am încredere nici acum, chiar dacă ne dorim apariţia unei forţe politice de dreapta care să fie o alternativă viabilă la dominaţia dezastruoasă a partidelor de stânga asupra României.

Oricum, prin deciziile luate în ultimii doi ani, liderii PNL au reuşit să deruteze total şi electoratul şi oamenii de la baza partidului. Ce le spunem acestora acum? Că ne unim tocmai cu cei pe care i-am criticat pentru că ne-au tăiat salariile şi pensiile, pentru că ne-au îndatorat pe viaţă cu împrumuturile făcute, că au adus România într-o situaţie dezastruoasă…. Că ne unim ca să punem un preşedinte de dreapta pe eşichierului politic?

Îmi doresc să reuşim să avem un preşedinte susţinut de forţele politice de dreapta fără să punem condiţia fuziunii imediate, grăbite, fără să ţinem cont de ceea ce gândesc şi simt oamenii din teritoriu. Sau poate liderii noştri au propriile calcule politice, aş putea să spun chiar interese, că de anumite calcule, rezultate proaste nu au avut timp să dea cont. Mă refer la a da cont de rezultatele proaste de la alegerile europarlamentare.

Este o decizie la nivel naţional „să se pună batista pe ţambal” privind rezultatele la ultimele alegeri, ţinând cont de faptul că rezultatele sunt proaste, cu unele excepţii, iar o evaluare a acestora acum ar pune într-o lumina nefavorabilă anumiţi lideri politici judeţeni.

S-a inventat o nouă matematică, de când 15 este mai mare decât 25. Se pare că nu este timp de explicaţii, pentru că liderii se regrupează rapid în jurul domnului Klaus Iohannis, aceeaşi lideri care ascultau de domnii Tăriceanu şi Antonescu, care ne-au dus în alianţa cu PSD, ne-au scos din alianţa USL şi acum ne mână grăbit spre fuziunea cu PDL… totul este imprevizibil pentru noi, muritorii de rând.

Dar eu am adeziune la Partidul Naţional Liberal, sunt membru al acestui partid politic, nu am migrat de colo acolo – nici la PCR nu am fost, sau la vreun alt partid politic – şi vreau să muncesc în cadrul PNL, vreau să avem un preşedinte de dreapta. Este un ideal, poate deveni realitate dacă nu ne condiţionăm şi ne detaşăm total de interesele personale atât de prezente în politica românească.

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.