ÎNTREBARE

Adresată: Domnului ministru Eugen Orlando Teodorovici Ministerul Fondurilor Europene

De către: Domnul Senator Marcel Bujor Circumscripţia electorală: Bacău Grup Parlamentar: PSD Şedinţa Senatului din data de: 23.03.2015

Obiectul întrebării: Simplificarea birocraţiei în accesarea fondurilor europene

Stimate domnule ministru,

În cadrul audienţelor acordate la biroul senatorial din teritoriu a fost ridicată frecvent existenţa birocraţiei excesive în accesarea fondurilor europene. Persoane interesate de accesarea fondurilor europene se plâng de procesul birocratic anevoios şi lipsa de personal pentru evaluarea şi avizarea proiectelor

Fondurile alocate României de către Uniunea Europeană reprezintă un factor esenţial în dezvoltarea economiei societăţii româneşti şi realizarea reformelor structurale propuse.

Comisia Europeană a rambursat României în acest an fonduri cu o valoare de peste 678 milioane de euro, aferente aplicaţiilor de plată transmise în anul 2014 şi în anul 2015.

Anul 2015 este ultimul an în care România mai poate cheltui fondurile alocate de Uniunea Europeană pentru perioada de programare 2007-2013.

În contextul celor prezentate, vă rog, domnule ministru, să răspundeţi la următoarele întrebări:

  1. Care este strategia ministerului pe care îl conduceţi privind eficientizarea sistemului de gestionare a fondurilor europene?
  2. Ce măsuri veţi lua privind simplificarea birocraţiei în accesarea fondurilor europene?

Solicit răspuns scris.

Media
No rating yet

Comments are closed.