ÎNTREBARE

Adresată: Domnului ministru Nicolae Bănicioiu Ministrul Sănătăţii De către: Domnul Senator Marcel Bujor Circumscripţia electorală: Bacău Grup Parlamentar: PSD Şedinţa Senatului din data de: 09.03.2015

Obiectul întrebării: Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău

Stimate domnule ministru,

Infrastructura Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău se situează mult sub standardele europene, iar lipsa investiţiilor a condus la un proces continuu de deteriorare a acestora.

Unitatea sanitară funcţionează cu un număr de 170 de paturi organizate în două secţii, un număr de 150 de salariaţi şi beneficiază anual de aproximativ 6 miliarde de lei vechi, buget insuficient pentru salariile personalului şi materialele sanitare necesare.

Unitatea sanitară are o nevoie acută de investiţii pentru îmbunătăţirea actului medical, în contextul în care mobilierul, paturile, saloanele sunt din 1975, anul deschiderii spitalului. De asemenea, ultimele investiţii în echipamentele medicale au fost făcute în anul 2007.

Ţinând cont de faptul că spitalul înregistrează aproximativ 3100 de externări într.-un an, vă rog, domnule ministru, să-mi precizaţi ce măsuri aveţi în vedere pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea cu echipamente medicale a Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, în vederea îmbunătăţirii calităţii serviciilor medicale şi creşterii gradului de confort al pacienţilor internaţi.

Solicit răspuns scris.

Media
No rating yet

Comments are closed.