ÎNTREBARE

Adresată: Domnului ministru Mihai Tudose

Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului

De către: Domnul Senator Marcel Bujor Circumscripţia electorală: Bacău Grup Parlamentar: PSD Şedinţa Senatului din data de: 15.04.2015

Obiectul întrebării: Drepturile salariale cuvenite salariaţilor Carom SA Oneşti

Stimate domnule ministru,

Carom SA Oneşti, singurul combinat de cauciuc sintetic din România şi din Sud-estul Europei, a ajuns într-o situaţie critică, provocând un declin accentuat al industriei din zonă, alături de Rafinăria RAFO Oneşti.

Dacă în anul 2006, lucrau în cadrul combinatului 1500 de angajaţi, în prezent au rămas aproximativ 150, care nu şi-au mai primit drepturile salariale cuvenite de trei luni.

Decăderea platformei petrochimice a însemnat şi decăderea municipiului Oneşti şi a locuitorilor săi, o rată a şomajului ridicată şi un fenomen de emigrare a populaţiei apte de muncă.

Faţă de cele prezentate, vă rog, domnule ministru, să îmi comunicaţi ce măsuri se pot întreprinde pentru ca salariaţii combinatului Carom SA Oneşti să îşi primească drepturile salariale restante. De asemenea, vă rog să îmi precizaţi dacă există o analiză la nivelul Guvernului şi a altor instituţii ale statului, în vederea identificării unor soluţii pentru detensionarea problemelor sociale din zonă, ţinând cont de faptul că municipiul Oneşti este paralizat din punct de vedere economic.

Solicit răspuns scris.

Cu deosebită consideraţie,

Senator Marcel BUJOR

Media
No rating yet

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.