Bujor-Dumitru-Marcel

Într-un interviu acordat în data de 8 februarie pentru exclusivonesti.ro, cu ocazia unei întâlniri locale a ONG-urilor, senatorul băcăuan Marcel Bujor discută despre activitatea sa parlamentară, despre premisele unui trai mai bun şi despre imposibiitatea diasporei de a vota la alegerile prezidenţiale.

Astfel, acesta se consideră un senator al judeţului Bacău, nu al colegiului în care a candidat, lucru ce se reflectă cu uşurinţă în activitatea dumnealui din cadrul Senatului, prin numeroasele întrebări şi interpelări adresate Guvernului şi prin iniţiativele legislative propuse, consideră senatorul. Acesta vede municipiul Oneşti ca parte integrată judeţului Bacău, însă priveşte cu regret „faţă de industria care a existat de-a lungul timpului în Oneşti”. Senatorul își propune ca în iniţiativele legislative pe care le va înainta în plenul Senatului să atingă şi problemele Oneştiului, declarând că „într-un viitor foarte apropiat se va vedea un efect al iniţiativei mele chiar asupra Oneştiului, dar nu vreau să vorbesc până nu este realizată 100%”. Totodată, acesta este de părere că planul de acţiune al Guvernului şi-a atins o bună parte a obiectivelor, ce au fost stabilite „pe vremea când nu eram la Guvern atunci”. Creşterea economică susţinută este grăitoare în acest sens.

Întrebat cum crede că s-ar putea îmbunătăţi viaţa de zi cu zi, senatorul este de părere că „problemele cu care se confruntă Oneştiul, sunt problemele generale ale tuturor românilor”, iar actualul Guvern „repară greu ce nedreptăţi s-au făcut după 1990”. Concomitent, acesta consideră că sunt premise conform cărora „creşterea nivelului de trai a unei societăţi este în concordanţă cu crearea locurilor de muncă”. Astfel, s-ar crea condiţii astfel încât românii plecaţi în străinătate la muncă să se întoarcă în ţară. Acesta a mai precizat că regretă faptul că diaspora nu a putut să voteze, preţul fiind plătit de Victor Ponta, „prin pierderea alegerilor prezidenţiale”.

Integral, interviul poate fi vizualizat accesând următorul link.

Media
No rating yet

Comments are closed.