Luchian Dragos – Interpelare privind alocarea de fonduri de la bugetul de stat in anul 2014 pentru blocurile de locuinte din municipiul Bacau

Adresata: Domnului viceprim-ministru si ministru Liviu Nicolae Dragnea Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice De catre: Domnul Senator Dragos Luchian
Colegiul uninominal nr.1, Circumscriptia electorala nr.04, Bacau
Grupul Parlamentar PNL- Senat si prezentata in sedinta Plenului din 29 septembrie 2014
Obiectul interpelarii: alocarea de fonduri de la bugetul de stat in anul 2014 pentru blocurile de locuinte din municipiul Bacau, finantate prin Programul National Multianual privind cresterea performantei energetice la blocurile de locuinte, conform OUG nr.18/2009

Domnule ministru,

La nivelul municipiului Bacau s-au contractat, prin primaria din localitate, o serie de finantari de la ministerul care il coordonati. O parte din acestea au fost onorate, o parte au ramas pe hartie sau au fost doar promisiuni.
Mai precis domnule ministru, in baza OUG nr.18/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, Primaria Bacau a initiat executarea de lucrari privind cresterea performantelor energetice a blocurilor de locuinte din respectivul municipiu in baza dosarelor de finantare depuse la institutia dumneavoastra. Necesarul pentru aceste lucrari fiind estimat la 5 114 173 lei cu TVA.

In acest sens, prin Ordinul de ministru nr.2518/15.11.2012, prin contractul de finantare semnat si inregistrat cu nr.68969/2.06.2014 si prin alte fonduri obtinute, s-au finantat lucrari in suma de 2 557 087 lei.
Cu toate ca au fost respectate, din partea administratiei locale bacauane, criteriile de finantare si solicitarile institutiei pe care o coordonati, cunoscand faptul ca in anul 2013 ati avut un buget insuficient pentru Programul National Multianual privind cresterea performantei energetice la blocurile de locuinte, iar in anul 2014 ati avut alocate sume suplimentare pentru finalizarea proiectelor admnistratilor publice locale, Primaria Bacau nu a primit decat sumele mentionate.

In baza acestor considerente, va rog sa precizati urmatoarele:
1.Care este perioada preconizata, in anul 2014, de catre ministerul dumneavoastra pentru completarea fondurilor alocate municipiului Bacau pana la limita de 2 557 086 lei cu TVA ?
2.Care sunt criteriile in functie de care acordati, in anul 2014,fondurile pentru finantarea Programul National Multianual privind cresterea performantei energetice la blocurile de locuinte ?

Va multumesc.
Solicit raspuns in scris.
Senator Dragos Luchian

Media
No rating yet

Comments are closed.