Bună dimineaţa!

Vă mulţumesc frumos.

Stimaţi colegi,

Vin aici, în faţa dumneavoastră, la doar câteva zile după o mare sărbătoare naţională, o sărbătoare la care trag nădejde că aţi participat cu toţii, mai ales acum, după ce România, în urma alegerii domnului Klaus Iohannis, a început să primească din ce în ce mai multe semnale pozitive din partea partenerilor internaţionali.

1 Decembrie este o zi specială pentru România, este Ziua Naţională a României, este ziua simbolică în care se cuvine să reflectăm asupra idealului de unitate naţională. În 1918, Marea Unire a avut o expresie teritorială şi instituţională. A însemnat desăvârşirea statului naţional, ca act de voinţă al naţiunii române.

La 1 Decembrie 1918, Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia a hotărât Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu Regatul Român. Unitatea naţională reprezintă pentru noi un adevărat proiect, un ţel pe care sperăm să îl realizăm cât mai curând.

Deşi unii dintre dumneavoastră aţi ales să vă folosiţi de acest slogan în campania electorală care s-a încheiat recent, doresc să vă reîmprospătez memoria cu câteva elemente care ar trebui să vă trezească din starea de visare în care vă aflaţi şi să vă aducă rapid cu picioarele pe pământ, pe acel pământ românesc pe care îl lăudaţi doar atunci când aveţi interes şi de care fugiţi când alegeţi să vă faceţi concediile în străinătate.

Este de-a dreptul ruşinos ca atât dumneavoastră, dragi colegi social-democraţi, cât şi preşedintele vostru, Victor Ponta, să vă folosiţi de România, de simbolul Unirii şi cu prima ocazie care se iveşte să spuneţi fără să gândiţi că a fost campanie, că a trecut şi că acum începeţi să realizaţi ce se petrece în jurul vostru. Până acum ce aţi făcut?

Dacă nu ştiţi, vă spun eu, aţi dormit, şi v-aţi bătut joc de români, care v-au trimis în aceste bănci să îi reprezentaţi, să îi apăraţi, v-aţi lăsat purtaţi de mirajul puterii şi aţi uitat care este rostul dumneavoastră aici.

Românii s-au săturat să vadă în scaunele din Parlament oameni dormind! Românii au ieşit în stradă să susţină dreptul la vot al conaţionalilor lor aflaţi peste hotare. Românii şi România s-au trezit, voi când aveţi de gând să faceţi acest lucru?

Românii au ales să schimbe ceva, au ales un nou preşedinte, un preşedinte care le seamănă, un preşedinte care le este fidel, este altfel, un preşedinte care să nu îi mintă, să nu le promită marea cu sarea, un preşedinte care le-a spus din capul locului că lucrurile nu se schimbă peste noapte, că toate au nevoie de timp pentru a fi implementate.

Românii au înţeles ce înseamnă cu adevărat să fii mândru de ţara ta, să nu le fie ruşine să spună că sunt români. Prin votul diasporei de pe 16 noiembrie, precum şi al românilor din Republica Moldova s-a demonstrat că nu le este indiferent ce se întâmplă în ţara lor, dându-ne o lecţie de adevărat patriotism.

Ziua Naţională a României nu se serbează doar în România, ci în orice cămin unde sunt români. Pentru cetăţenii din Republica Moldova, ziua de duminică, a fost o zi importantă, a fost o zi în care au ales direcţia pe care o va urma ţara lor în anii viitori. Astfel, alegerile care au avut loc duminica aceasta în Republica Moldova au evidenţiat faptul că majoritatea cetăţenilor îşi doresc o schimbare accelerată a parcursului european al ţării lor.

Doresc să-i felicit cu această ocazie pe partenerii noştri din Partidul Liberal Democrat şi pe cei din Partidul Liberal pentru rezultatele obţinute în aceste alegeri. Acestor partide şi celor care se vor alătura lor le revine obligaţia de a depune tot efortul pentru ca Republica Moldova să devină membră a Uniunii Europene.

Vă mulţumesc.

Media
No rating yet

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter message.