Luchian-Dragos

Obiectul interpelării: revenire interpelare – stadiul finanţării Şoselei de centură a municipiului Bacău

Domnilor miniştri,

Şoseaua de centură a Bacăului a fost inclusă în programele de finanţare ale Ministerului Transporturilor pentru perioada 2013- 2016.Ea va avea 30 de kilometri şi patru benzi de circulaţie, care vor pleca pe două axe. Prima va trece pe lângă comuna Nîcolae Bălcescu şi va duce până aproape de satul Bogdan Vodă, din comuna Săuceşti, având o lungime de 12 kilometri. Cea de-a doua axă va porni tot din comuna Nîcolae Bălcescu, însă va ieşi spre drumul care leagă oraşul Bacău de Oneşti. Şoseaua de centură a Bacăului a fost scoasă la licitaţie în aprilie 2013. Valoarea estimată pentru realizarea variantei ocolitoare a municipiului Bacău a fost de peste 591 de milioane de lei, fără TVA, însă o companie turcească a câştigat licitaţia cu o ofertă de 393,8 milioane de lei în toamna anului trecut.
De atunci şi până în acest moment nu se mai ştie nimic, nici stadiul declanşării lucrărilor şi nici calendarul de realizare a proiectatei şosele de centură.în data de 14 aprilie am adresat o interpelare domnului ministru Dan Şova care şi-a declinat competenţa privind un răspuns pe acest subiect. în contextul modificărilor de la Ministerul Transporturilor şi de la nivelul Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură, Investiţii Străine, Parteneriat Public-Privat şi Promovarea Exporturilor aflat în subordinea respectivului minister, s-a realizat un proiect de buget pentru anul 2015 cu alocările guvernamentale pentru şosele de centură ale marilor oraşe,inclusiv municipiul Bacău..
în acest sens, vă rog să precizaţi următoarele :
1. Ce sume sunt alocate din proiectul Bugetului de Stat pe 2015 pentru realizarea proiectului variantei de ocolire (centura) a municipiului băcăuan ?
2. Care este stadiul demarării lucrărilor la Şoseaua de centură a Municipiului Bacău ?

Vă mulţumesc.
Solicit răspuns în scris şi verbal.

Dragoș Luchian
Senator PNL de Bacău

Sursa: senat.ro

Răspuns:

1. Ce sume sunt alocate din proiectul Bugetului de Stat pe 2015 pentru realizarea proiectului variantei de ocolire (centura) a municipiului băcăuan ?

Construcţia Variantei de Ocolire Bacău este inclusă în Proiectele cu Finanţare din Fonduri Externe Nerambursabile (FEN) Postaderare/Programe din Fondul de Coeziune. Pentru anul 2015 are prevăzută în proiectul Bugetului de Stat suma de 170 mii lei.

2. Care este stadiul demarării lucrărilor la Şoseaua de centură a Municipiului Bacău ?

În momentul de faţă nu este atribuit contractul de lucrări.

Data deschiderii ofertelor a fost august 2013.

Data raportului de evaluare a fost octombrie 2013.

După finalizarea procedurii de evaluare, în perioada de contestaţie au fost formulate mai multe contestaţii la C.N.S.C/ Curta de Apel de către ofertanţii implicaţi în procedură. Comisia de evaluare a pus în aplicare Decizia Curţii de Apel, respectiv a continuat procesul de reevaluare.

După comunicarea rezultatului procedurii, au fost depuse din nou contestaţii la C.N.S.C., care s-au finalizat cu Decizie favorabilă C.N.A.D.N.R, S.A.. După comunicarea Deciziei de către C.N.S.C., contestatarii s-au adresat din nou Curţii de Apel Bucureşti, a cărei decizie se aşteaptă în momentul de faţă.

După comunicarea Deciziei Curţii de Apel, comisia de evaluare va pune în aplicare această Decizie.

Având în vedere făptul că finanţarea acestui obiectiv este asigurată pentru anul 2015, data de începere a lucrărilor va fi dată în cel mai scurt timp posibil după semnarea contractului de lucrări.

Cu deosebită consideraţie,

DIRECTOR GENERAL Ing, NARCIS ŞTEFAN NEAGA

Sursa: senat.ro

Media
No rating yet

Comments are closed.