11815756_1604413219808448_933768452_nLa numai două zile după şedinţa ordinară din această lună, a avut loc o întrunire extraordinară pentru a se vota un singur proiect de hotărâre: cel privind completarea HCL nr. 101/ 2015 prin care s-a aprobat organizarea primei ediţii a Festivalului Internaţional – Artele Spectacolului – THEATERSTOCK, în perioada 1-16 August 2015, împreună cu Teatrul Municipal Bacovia. La aceasta au fost prezenţi un număr de 17 consilieri, din totalul de 21.

Şedinţele a 3 comisii de specialitate ţinute doar pe hârtie

Conform orarului şedinţelor de comisie afişat cu o zi în urmă pe site-ul Primăriei, începând cu ora 845 ar fi trebuit să aibă loc şedinţele a trei comisii de specialitate dintre cele 5 ale aparatului executiv: pentru activități economico-financiare, buget, investiții; pentru activități social-culturale, culte, învăţămant, sănătate, familie, muncă și protecție socială, protecție copii, sport și ocrotirea monumentelor istorice, protecția mediului și reconstrucție ecologică; pentru activitate juridică și disciplină, administrație publică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și libertăților cetățenești. Chiar dacă am ajuns cu 15 minute înainte, am constatat că toate sălile erau goale iar consilierii încă nici nu ajunseseră la CAEx, astfel că putem trage concluzia că acestea nu s-au ținut. Vom solicita Primăriei să ne prezinte listele de prezență și rapoartele de activitate ale acestora ședințe pentru a vedea dacă consilierii și-au primit remunerația pentru participarea fictivă.

Festivalul Theaterstock va primi finanţarea solicitată Consiliului Local

11832126_1604413213141782_518463063_oOdată cu acordarea avizului favorabil în calitate de preşedinte al Comisiei pe care o reprezintă, Ilie Bîrzu a precizat că proiectul ce urmează a fi votat este unul deosebit de important şi “merită susţinut”. Mai mult, a fost plăcut impresionat de faptul că a fost strâns 1 milion de lei numai din sponsorizări.

Înaintea votului, consilierii UNPR, prin vocea lui Ghiorghe Huluţă, au precizat încă o dată: “Noi nu suntem împotriva culturii, dar suntem împotriva modului în care acest proiect a ajuns pe masa noastră”. S-au arătat nemulţumiţi de felul în care a fost realizată promovarea evenimentului, punând sub semnul întrebării dacă vor fi toate spectacolele cu sala plină, aşa cum se vehiculează. Totodată, s-au arătat vădit deranjaţi de faptul că nu se dau bani prin Legea 350/2005 pentru “copiii băcăuanilor, pentru a face cultură”. Toate aceste discuţii, fără niciun impact asupra votului ce a fost exercitat.

Apelul la vot fiind făcut, proiectul a fost aprobat cu 12 voturi “pentru” şi 5 abţineri (consilierii UNPR Elena Cosma, Cristinel Manolache, Ghiorghe Huluţă, independentul Corneliu Jitariu şi consilierul PNL Laurenţiu Popa).

Mai multe despre acest subiect: Din fericire, Theaterstock va avea loc. Din nefericire, organizatorii n-au înțeles ce înseamnă cheltuirea banului public.

Media
No rating yet

Autorul articolului

Articole asemănătoare

One Response Comment

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.