Reporter: 2014 a fost un an complicat pentru PNL Bacău, mult mai zbuciumat decât anul preelectoral 2015. Cum arată PNL Bacău înainte de alegerile locale din 2016, în ce măsură a reușit să depășească momentul destabilizator de anul trecut și cât de aproape este față de succesul pe care l-a înregistrat la alegerile din 2012, e adevărat, și în contextul Uniunii Social Liberale?

Dragoș Luchian: Aveți perfectă dreptate. La alegerile din 2012 a fost o conjunctură favorabilă și, pe fondul unei guvernări dezastruoase a PDL, în ultimul an PNL a trecut printr-o perioadă mai agitată, în care a trebuit să facă față unei fuziuni cu un PDL cu personalități diferite, cu oameni care până mai ieri erau adversari politici. N-a fost ușor, dar am reușit să facem această fuziune fără disensiuni majore între cei doi foști adversari.

R: Un PDL cu oameni diferiți, dar și un PDL mai mult decât șifonat, din cauza guvernării.

Dragoș Luchian: Sigur, dacă ne referim la nivel național. Reprezentanții PDL Bacău, cu două excepții nefericite, foștii miniștri Vreme și Berca, n-au participat activ, să spunem, la actul guvernării PDL, a fost o situație mai ușoară și pentru noi, și pentru dânșii, de asta și fuziunea s-a făcut fără disensiuni majore, spre deosebire de alte filiale, unde nici acum nu se poate vorbi de o fuziune la propriu.

R: Totuși, în județ sunt primari PNL care nu se simt bine cu această fuziune. Unul dintre primarii care a plecat în baza Ordonanței Dragnea și-a motivat plecarea în PSD prin această fuziune.

Dragoș Luchian: Lucrurile se pot nuanța, nu știu dacă toți sunt de foarte bună credință când motivează un anumit gest de la un moment dat. De multe ori am înțeles poziția primarilor, am fost în administrație și știu ce înseamnă să ai responsabilitatea unor voturi în spate, responsabilitatea pe care trebuie să o ai față de cetățeni și de multe ori încerci să cauți cea mai bună soluție, chiar dacă este mai puțin morală, pentru a aduce fonduri comunității locale. De fapt, totul se rezumă la fondurile pe care le poți obține pentru a-ți face în bune condiții actul administrativ. Principalii vinovați nu sunt acești primari, ci decidenții care condiționează alocarea de fonduri de culoarea politică.

Sursa: bacauinfo.ro. Citeşte continuarea aici.

Media
No rating yet

Comments are closed.