Deschiderea anului şcolar preuniversitar – ocazie de demagogie politică !

Domnule preşedinte!
Doamnelor şi domnilor senatori!
A început un nou an şcolar…şi au reapărut problemele din sistemul educaţional care de 25 de ani încoace nu îşi mai găsesc rezolvarea. Colac peste pupăză a mai apărut o nouă criză: cea a manualelor şcolare. Cu câteva luni în urmă cu surle şi trâmbiţe domnul Ponta şi domnul ministru Pricopie anunţau o mare revoluţie la nivelul învăţământului..prin propunerea de introducerea a manualelor digitale şi a unui noi tip de cărţi educaţionale..Dar aşa cum ne-au obişnuit în ultimii 2 ani, liderii PSD au analizat şi au ajuns la concluzia că nu e cazul să se implice în revitalizarea sistemului educaţional pentru că interesul electoral al copiilor şi părinţilor este scăzut pentru a face parte din masa electorală necesară prezidenţiabilului PSD. Aşa că au uitat de aceste necesităţi şcolare şi au căutat vinovaţi în altă parte, neasumându-şi aceste responsabilităţi. Şi vorba marelui Ion Creangă: la plăcinte înainte, la război înapoi! …domnii Ponta şi Pricopie au preferat să taie panglici de deschidere a anului şcolar şi de a avea discursuri filosofico-populiste legate de importanţa şcolii, amintind de anii 80 şi de discursurile propagandistice de atunci.Mai important este şi faptul că micuţii şcolari care asistă la prezenţa politicenilor – interesaţi de votul părinţilor şi profesorilor lor – DOAR la începutul fiecărui an
şcolar înţeleg, cu dramă, la vârsta lor fragedă….că de fapt nimeni nu se ocupă concret de
viitorul lor şi că orice aşa-zisă reformă a şcolilor româneşti este doar praf în vânt.
Culmea că mai nou, domnul ministru Pricopie doreşte introducerea treptată a învăţământului obligatoriu de la vârsta de 3 ani…adică se doreşte o distrugere programatică a copilăriei pentru noua generaţie şi bulversarea mentalului pruncilor cu teoriile unor politiceni care nu înţeleg că ROLUL LOR ESTE de a dezvolta şi a forma generaţii pentru viitorul acestei ţări şi nu de a-şi satisface interesele personale care să devină permanente.
Stimaţi colegi social-democraţi când veţi înţelege că îndobitocirea şi subsistenţa educaţională nu vă vor asigura veşnic un electorat care să vă voteze pentru a avea asigurate doar nevoile primare ??? Când veţi depăşi stadiul de politiceni care trăiesc în mentalul secolului trecut şi veţi înţelege provocările prezentului şi competiţia viitorului ???

Vă mulţumesc…
Senator PNL de Bacău
Dragoş Luchian

Media
No rating yet

Comments are closed.