Smarandache-Miron-AlexandruÎNTREBARE
Adresată: Domnului Ministru Sorin Câmpeanu. Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

De către: Deputat PSD de Bacău. Miron Smarandache.

Obiectul întrebării: Stadiul investiţiilor de reabilitare a şcolilor din judeţul Bacău.

Stimate domnule Ministru,

O statistică a autorităţilor sanitare din judeţul Bacău a relevat că 135 de unităţi şcolare au început noul an şcolar fără a deţine autorizaţia sanitară de funcţionare absolut necesară. Aceasta este, după cum cunoaşteţi, una dintre problemele importante cu care se confruntă sistemul autohton de educaţie. Datele furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Bacău au indicat că şcolile cu probleme nu au primit autorizaţia sanitară de funcţionare din diverse motive, de la clădirile vechi, în stare de paragină, la cvasi-cunoscutul aspect al grupurilor sanitare. Evident, cele mai multe unităţi şcolare cu însemnate deficienţe sunt cele din mediul rural, unde, atât şcolile, cât şi grădiniţele, nu au mai putut fi reabilitate din lipsa fondurilor necesare, fapt recunoscut şi acceptat de către autorităţile locale.

Pe lângă disfuncţionalităţile clasice şi deficitul de resurse financiare, anumite unităţi de învăţământ din judeţul Bacău întâmpină şi probleme din cauza unor procese de retrocedare.

Vă întreb respectuos, domnule Ministru:

1. Care este situaţia investiţiilor din unităţile de învăţământ ale judeţului Bacău, conform devizelor actualizate deţinute de Minister?

2. în ce mod se implică MECŞ în finalizarea lucrărilor de reabilitare începute şi neterminate ale şcolilor din Bacău?

3. Care este stadiul retrocedărilor unităţilor de învăţământ de stat din judeţul Bacău?
Solicit răspuns scris.

Media
No rating yet

Comments are closed.