Smarandache-Miron-AlexandruÎNTREBARE

Adresată: Doamnei Ministru Elisabeta Lipă. Ministerul Tineretului si Sportului.

De către: Deputat PSD Bacău. Miron Smarandache.

Obiectul întrebării: Susţinerea de către MTS a campionului mondial la box Mihai Nistor.

Stimată doamnă Ministru,

Pugilistul legitimat la Sport Club Municipal Bacău, Mihai Nistor, a devenit cu două luni în urmă primul boxer din România care şi-a adjudecat titlul de campion mondial AIBA Pro Boxing, după ce l-a învins prin KO tehnic pe germanul Erik Pfeifer, într-un meci la categoria supergrea (+91 kg) desfăşurat la Hamburg. Sportivul băcăuan a reuşit astfel o performanţă incredibilă, la care nu se prea aştepta nimeni, însă pugilistul antrenat de Relu Auraş a demonstrat ca ambiţia, dăruirea şi talentul sunt apanajele reuşitei depline.

După ce atenţia opiniei publice şi a lumii sportului românesc au fost îndreptate spre succesul impresionant al boxerului băcăuan, s-a acreditat ideea conform căreia Mihai Nistor nu ar fi fost sprijinit îndeajuns de către autorităţile care gestionează destinele sportului românesc. Din această perspectivă, consider că sportivul de la SCM Bacău are nevoie de asigurarea tuturor condiţiilor financiare şi de pregătire pentru a se putea pregăti şi participa apoi cu succes la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro, cu atât mai mult cu cât specialiştii opinează că va cuceri cu siguranţă o medalie olimpică.

Vă întreb cu respect, stimată doamnă ministru:

  1. Care va fi implicarea MTS în susţinerea cheltuielilor pentru pregătirea sportivului Mihai Nistor şi a antrenorului Relu Auraş în vederea concursurilor de la Olimpiada de anul viitor?
  2. Ce presupune Programul „Pol România” din punctul de vedere al sprijinului tehnic şi financiar acordat sportivilor şi tehnicienilor cu şanse de obţinere a unor medalii la Jocurilor Olimpice din 2016?
  3. Ce strategie are MTS în vederea relansării sportului românesc, pe ultima sută de metri înaintea Olimpiadei de la Rio de Janeiro?

Solicit răspuns scris.

Media
No rating yet

Comments are closed.