ÎNTREBARE
Adresată: Domnului Ministru Eugen Orlando Teodorovici. Ministerul Finanţelor Publice.

De către: Deputat PSD de Bacău. Miron Smarandache.
Obiectul întrebării: Memoriul doamnei Carmen Luminiţa Andrei, din oraşul Comăneşti, judeţul Bacău.

Stimate domnule ministru,

Vă aduc la cunoştinţă memoriul doamnei Carmen Luminiţa Andrei, din oraşul Comăneşti, judeţul Bacău, care, prin prezenta, vă solicită să rezolvaţi cât mai urgent cazul social al mamei sale, Aurica Andrei. Petenta susţine că deţine o hotărâre definitivă şi irevocabilă în restituirea cheltuielilor de judecată împotriva statului Roman din 03.11.2014, în dosarul de executare nr. 386/2013, care nu a fost soluţionată nici până la această dată.

„Menţionez că anul trecut am avut nefericirea, din cauza unei erori medicale petrecută la spitalul din Palermo, Italia, să am mama în comă diabetică, apă la plămâni şi triplu infarct în 1 minut şi 37 secunde. Acest fapt a dus la o spitalizare în Italia de 187 de zile şi trei intervenţii pe cord, urmând ca la şase luni după ce de-a treia operaţie mama să trebuiască să o facă obligatoriul şi pe a patra intervenţie, la acelaşi spital, lucru care trebuia să se întâmple după 15.06.2015. De la această dată, stăm în aşteptarea banilor necesari pentru a patra intervenţie, cu riscul de a se produce al IV-lea infarct inevitabil, fără posibilitatea de a interveni şi a o reduce în Italia, la clinica unde trebuie să facă această intervenţie obligatoriu. în concluzie, solicit de urgenţă suma pe care statul o datorează mamei mele.

Vreau să vă explic că alegerea de a face intervenţia în Italia nu este preferenţială, deoarece noi am dat în judecată Spitalul Buccheri la Ferla, Palermo, şi nu pot să fac intervenţia decât în această clinica, cazul fiind monitorizat pentru a nu da curs în cauză la speculaţii. Mama mea a fost externată, nu la cerere sau vindecată, a fost externată cu diagnostic ameliorată şl scrisoare către colegul de la cardiologie din Italia, deoarece ei nu pot interveni şi avea un risc foarte mare de complicaţii la viruşi purtători, la această dată condiţiile din spitalul Moineşti nepermiţând o rezervă care să asigure septic în cazul dumneaei. Doctorul cardiolog din Italia cere urgent să reintru în maxim zece zile cu mama în clinică.

Domnule Ministru vă rog uman să-mi rezolvaţi acest caz, mama este văduvă de 21 de ani, sunt unicul copil, e dependentă de insulină cu un grafic bine stabilit, pe care eu l-am semnat şi răspund, am avut în cele 5 luni de când sunt în ţara în aşteptarea acestor bani necesari, chiar vitali. Am mai mult de un an în care mă plimb după ea cu ambulanţa din spital în spital, ca şi luni de altfel de la Comăneşti la Moineşti, şi cine ştie unde va trebui să mai merg deoarece starea ei se depreciază din zi in zi…Am aproape un an de când ar trebui să primesc aceşti bani. Ajutaţi-mă să-mi salvez mama, să salvez o viaţă”, se arată în memoriul doamnei Carmen Luminiţa Andrei.

Având în vedere documentele anexate, vă rog respectuos domnule ministru să dispuneţi măsurile potrivite pentru a rezolva această situaţie şi să formulaţi un răspuns către petentă.
Solicit răspuns scris.

Media
No rating yet

Comments are closed.