Iancu-Iulian

Iulian Iancu, preşedinte Comisia pentru Industrii şi Servicii, Camera Deputaţilor, a fost invitatul lui Sorin Burtea, joi, 13 noiembrie,  la TVR 1, de la ora 17.00.

Avem resurse energetice importante, avem capacităţi de producţie diversificate, dar facturile la utilităţi ne ard buzunarele. La electricitate, de exemplu, aproape 40% din cost însemnă taxe, accize, comisioane. Liberalizarea preţului la energie conform calendarului stabilit cu organismele europene, nu poate duce decât la scumpiri. Plătim curentul electric în funcţie de cotaţia leu-euro, cu toate că cea mai mare cantitate este generată de hidrocentralele construite acum mai bine de 30 de ani şi nu importăm nici un gram de uraniu. Avem resurse de petrol şi gaze naturale, iar recent, în bazinul Mării Negre au fost descoperite zăcăminte consistente. Important este ca România să beneficieze de aceste resurse, exploatate de companii străine. Despre toate acestea a discutat Sorin Burtea cu invitatul său la emisiunea “Interes general”, Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru Industrii şi Servicii, din Camera Deputaţilor.

Asigurarea unor preţuri competitive la utilităţi este vitală, dacă luăm în calcul că aproape o treime din Produsul Intern Brut al ţării este reprezentat de producţia industrială, unul dintre cele mai mari din Uniunea Europeană. Spre comparaţie, în Germania, aportul industriei la PIB este de 20%. Costuri mai mici pentru energie înseamnă locuri de muncă şi un trai mai bun…sursa: tvr.ro. Cititi continuarea aici.

Media
No rating yet

Comments are closed.