Necula-CosminAdresată: Ministrul Tineretului şi Sportului Doamnei Ministru Elisabeta Lipa

De către: Deputat Cosmin Necula

Subiectul interpelării: siguranţa Bazinului de înot Bacau

În 2009, Consiliul Local al Municipiului Bacău a aprobat o hotărâre prin care se aproba structura de personal a Bazinului de înot Bacău. Astfel, în baza hotărârii urmau să fie angajaţi 2 asistenţi medicali, dar şi mai mulţi supraveghetori.

Din păcate, nici până în 2015 Primăria Municipiului Bacău nu a dus la îndeplinire prevederile hotărârii la care fac referire. în acest moment Bazinul de înot Bacău nu are asistent medical şi nici supraveghetori/salvatori şi acest lucru în ciuda faptului că deja s-au înregistrat mai multe accidente. In urmă cu trei ani la Bazinul de înot Bacău un tânăr de 21 ani a murit, cadavrul acestuia fiind scos din apă după 30 de minute, din lipsă de personal. în 2013, exact cu două zile înainte de campionatele mondiale de la Barcelona, Cătălin Cozma sportivul care trebuia să reprezinte România, a căzut la antrenamente şi s-a lovit grav la cap. Nimeni nu i-a acordat primul-ajutor fiindcă nu există asistenţi medicali la bazin. El a pierdut mondialele!

Unul dintre antrenorii de la SCM Racau, coordonatorul secţiei de sărituri în apă Adrian Gavriliu a tras mai multe semnale de alarmă legate de aceste disfuncţionalităţi însă, deşi are rezultate notabile în plan competiţional – medalia de bronz la Campionatele Europene de sărituri în apă pentru juniori B – el este cel ostracizat şi i se fac tot felul de şicane pentru că are îndrăzneală să ceară condiţii decente pentru sportivii care se antrenează la Bazinul de înot sau pentru publicul larg.

Doamnă ministru, vă rog să dispuneţi un control tematic la Bazinul de înot Bacău pentru a determina Primăria Municipiului Bacău să pună în aplicare ceea ce dumnealor au hotărât încă din 2009, respectiv angajarea unor asistenţi şi ai unor supraveghetori la Bazinul de înot din Bacău. Am rugămintea ca rezultatele acestui
control să îmi fie comunicate.

Consider că este responsabilitatea noastră să preîntâmpinăm tragedii colective, mai ales atunci când există persoane care trag acest semnal de alarmă! Din păcate antrenorul Adrian Gavriliu nu a reuşit să schimbe sistemul de unul
singur! Nici măcar o medalie de bronz la un Campionat European de înot nu a reuşit să clintească sufletul unor oameni împietriţi în propriile proiecte şi aranjamente!

Solicit răspuns scris.

Vă mulţumesc!

Media
No rating yet

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter message.