parlament1

In sedinta de astazi, plenul Camerei Deputatilor a respins legea privind exercitarea prin corespondenta a dreptului de vot de catre alegatorii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate.

La sedinta de astazi au fost prezenti doar 123 de parlamentari, dintre care 46 au votat pentru, 71 impotriva, doi s-au obtinut iar alti patru nu au votat.

Proiectul, initiat de patru parlamentari independenti, reglementeaza votul prin corespondenta la alegerile parlamentare, prezidentiale si pentru Parlamentul European, de catre alegatorii romani care au domiciliul sau resedinta in strainatate.

Potrivit noii legi, „votarea prin corespondenta s-ar realiza prin expedierea buletinului de vot, prin intermediul serviciilor postale, catre birourile electorale ale sectiilor de votare organizate la misiunile diplomatice si oficiile consulare din circumscriptiile consulare la care alegatorii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate sunt arondati.” Initiativa mai implica obligativitatea instiintarii de catre votantii din afara tarii a intentiei de a vota prin corespondenta cu minim 60 de zile de la data alegerilor.

Cum au votat deputatii de Bacau
Din totalul celor 12 deputati alesi in judetul Bacau ramasi in functie, doar trei au fost prezenti, toti votand impotriva acestui proiect legislativ:
Avram Constantin, PC – Impotriva
Nicu Marcu, PC-PLR – Impotriva
Smarandache Miron Alexandru, PSD – Impotriva

Intregul proiect legislativ poate fi analizat pe pagina Camerei Deputatilor.

Media
No rating yet

Comments are closed.