Domnule preşedinte!

Doamnelor şi domnilor senatori!

În ultimele săptămâni am observat cum actualul Guvern foloseşte toate tunurile media pentru a abate atenţia opiniei publice de la actualele probleme ale societăţii româneşti. În cei trei ani de guvernare, domnul premier Victor Ponta nu a fost în stare să realizeze măcar o singură promisiune din marele Program de Guvernare al USL-ului şi nici din alte programe promise demagogic. Mă refer aici, printre altele, la iniţierea primei autostrăzi care să lege real Moldova de Transilvania.

După cum se ştie, iniţial atât domnul Ponta cât şi domnul Rus au propus ca prioritate de realizare, în Master Planul General de Transport (MPGT), a Autostrăzii Bacău – Braşov. Observând că nu vor avea nici o oportunitate electorală în zonele vizate pentru anul 2016, cei doi mari lideri ai PSD-ului au remodificat Maşter Planul şi Strategia de implementare a Proiectelor – adică documentul cheie care stabileşte proiectele prioritare şi când se fac ele – pe care au transmis-o ulterior Comisiei Europene. În documentul final, Moldovei i se promite ca şi prioritate până în 2020 începerea lucrărilor la tronsonul de autostradă Bacău – Paşcani, precum şi refacerea drumului expres Bacău – Buzău – Ploieşti…iar despre proiectele Autostrăzii Bacău – Braşov, Târgu Neamţ – laşi – Ungheni sau măcar mediatizatul tronson de autostradă laşi – Târgu Mureş nu se mai face referire decât ca priorităţi după 2020…adică s-ar putea…niciodată.

Stimaţi colegi, se demonstrează încă o dată – dacă este cazul – că nici unul dintre liderii politici din Guvernul Ponta nu sprijină dezvoltarea economică a Moldovei (mă refer la cea a noastră dintre Carpaţi şi Prut), condamnând astfel pe moldoveni la o perpetuă sărăcie.

Dincolo de construirea unei autostrăzi care să lege Moldova de Ardeal, stabilirea ca obiectiv construirea tronsonului Braşov – Bacău după 2020 reprezintă eliminarea oportunităţii de atragere a diferitelor tipuri de investiţii în Moldova,

Degeaba se mediatizează promisiuni electorale de creştere a nivelului de trai, locuri de muncă etc, când realitatea demonstrează faptul că lipsa unei infrastructuri reale în judeţele Moldovei are ca efect creşterea dependenţei populaţiei din această zonă de politic şi de interesele centrale ale PSD-ului. Mă întreb şi vă întreb stimaţi colegi senatori: oare asta merită Moldova ?

Vă mulţumesc,

Senator PNL de Bacău

Dragoş Luchian

Media
No rating yet

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.