Cum au votat senatorii băcăuani modificările aduse Codului Penal
„Tsunami PSD anti-justiție”, „încercare a parlamentarilor de a se proteja împotriva anchetelor procurorilor”, „ un moment de criză în care Parlamentul reacționează ferm împotriva justiției și în avantajul infractorilor” – sunt câteva dintre caracterizările pe care le face expertul anticorupție Laura Ștefan modificărilor aduse Codului Penal de senatori. Amendamentul adus Proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală a trecut și prin mâinile senatorilor băcăuani.
Senatorul PNL Dragoș Luchian e singurul dintre aleşii băcăuani care declară că nu a susținut secretizarea votului și că a votat împotriva ambelor propuneri: și împotriva celei care a vizat votul secret și împotriva scoaterii „suspiciunii rezonabile” din aliniatul 1 al articolului 202 din Codul de Procedură Penală (CPP)
Senatorul UNPR Marcel Bujor a fost pentru votul departe de ochii lumii – „să fie secret, în ideea de a-și exprima fiecare părerea după propria conștiință.”Astfel, acesta a votat „pentru”, deoarece „suspiciunile sunt interpretabile”.
Senatorul PSD Dan Tătaru nu a fost la vot, deoarece a participat la Regional Cyber Security la Palatul Parlamentului, și nici nu știe cum ar fi votat. „Nu am studiat materialul și nu aș putea să mă pronunț, să știu exact ce s-a discutat”, a declarat acesta.
Sursa: bacauinfo.ro. Citeşte continuarea aici.