În data de 26 aprilie 2015, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Ionel Floroiu a participat la întâlnirea de lucru a echipei coordonatoare de proiect din cadrul Consiliului Județean Bacău și a echipelor partenere de proiect, cu ocazia prezenței la Bacău a membrilor Asociaţiei Amitié Roumaine Saint-Leu-la-Forêt (FR) pentru proiectul – pilot „Un altfel de sprijin pentru dezvoltarea zonelor rurale sărace băcăuane din Valea Zeletinului – promovarea învățării și consolidării limbii franceze în vederea dezvoltării comunitare, în contextul extinderii relațiilor de colaborare cu Franța”.

Din cadrul echipei coordonatoare de proiect au fost prezenți Ionel Floroiu – manager de proiect și Luciana Pascu-Cârlan – asistent manager și responsabil cu logistica și comunicarea iar din partea franceză Raluca Moulinier – președinta Asociaţiei Amitié Roumaine Saint-Leu-la-Forêt (FR) alături de Martine Delambre, Jacques et Sophie Petiard, Graciela Plouin și Denis Klein – membri ai Consiliului de Administrație al asociaţiei. La întâlnirea de lucru au participat și primarii comunelor Colonești, Motoșeni, Răchitoasa și Stănișești, Dinu Apostu – președintele  Asociației de Prietenie Româno-Franceză „St. Leu-la-Forêt – Izvorul Berheciului” (RO) și membrii echipei de proiect din cadrul acesteia.
În cadrul discuțiilor, vicepreședintele Ionel Floroiu a precizat că acest proiect este unul de suflet iar Raluca Moulinier și-a exprimat mulțumirea că s-a reușit demararea lui: „Va fi un proiect de succes care va face pe mulți, chiar la nivel de țară, invidioși”. Jacques Petiard a arătat că “proiectul se înscrie perfect în relațiile tradiționale dintre Franța și România” iar Martine Delambre a ținut să precizeze faptul că ”suntem mândri de cultura franceză și încântați că această cultură va fi împărtășită copiilor din Valea Zeletinului, sensibilizându i către cunoaștere, ajutându-i astfel în dezvoltarea lor personală”.

Pentru mai multe detalii, accesaţi site-ul Consiliului Judeţean Bacău.

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.