Sedinta-Consiliul-local-Bacau

Astazi a avut loc o Sedinta extraordinara a Consiliului Local Bacau ce a avut in centrul atentiei, in mare parte, subiecte ce tin de administrarea societatii Thermoenergy Group S.A. Bacau.

Un prim fapt care ne-a atras atentia este acela ca desfasurarea sedintei a fost publicata pe site-ul primariei abia sambata, 18 octombrie, cu doar 2 zile inainte. Potrivit Articolului 8 din Legea 52/2003 actualizata in 2014, la Sectiunea 2 – Dispozitii privind participarea la procesul de luare a deciziilor, alineatul 1, punctul a, se precizeaza ca „anuntul privind sedinta publica se afiseaza la sediul autoritatii publice, inserat in site-ul propriu si se transmite catre mass-media, cu cel putin 3 zile inainte de desfasurare”.

Un ZERO important in buzunarele bacauanilor

Un alt punct aflat pe ordinea de zi a prevazut majorarea capitalului social al nou infiintatei societati Thermoenergy Group. Proiectul de hotarare din Consiliul Local prevede majorarea capitalului social al societatii raspunzatoare de alimentarea cu energie termica a populatiei din Municipiul Bacau cu suma de 7.000.000 lei. Cu toate acestea, in expunerea de motive si in referatul aprobat de viceprimarul Vasile Tescaru este mentionata suma de 700.000 lei. Adunarea Generala a Actionarilor a propus Consiliului Local Bacau, prin hotararea nr. 11 din 17.10.2014, majorarea capitalului social al Thermoenergy Group cu 7 milioane de lei. Care este, pana la urma, suma cu care a fost majorat capitalul social al societatii, asteptam sa aflam de la alesii nostri din Consiliul Local.

Va prezentam in continuare lista cu proiectele aflate pe ordinea de zi si rezultatul votului din sedinta publica de astazi:

1. Proiect de hotarare prin care se ia act de Ordinul Prefectului Judetului Bacau nr. 230/ 03.10.2014 privind prelungirea suspendarii de drept a mandatului d-lui Stavarache Romeo, din functia de primar al municipiului Bacau, judetul Bacau, pe perioada aplicarii masurii preventive a arestului la domiciliu. Initiator – DL. VASILE TESCARU – VICEPRIMAR AL MUNICIPIULUI BACAU
Rezultat: Votat in unanimitate

2. Proiect de hotarare privind aprobarea rectificarii Bugetului de venituri si cheltuieli si a Programului de investitii pe anul 2014 ale Consiliului Local al Municipiului Bacau
Initiator – DL. VASILE TESCARU – VICEPRIMAR AL MUNICIPIULUI BACAU
Rezultat: Votat in unanimitate

3. Proiect de hotarare privind aprobarea atribuirii directe a Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termica din Municipiul Bacau Societatii Thermoenergy Group S.A. Bacau.
Initiator – DL. VASILE TESCARU – VICEPRIMAR AL MUNICIPIULUI BACAU
Cinci consilieri au votat impotriva acestui proiect de hotarare, Stefan Daniel Dragos (consilier UNPR, ex. PER) declarand ca nu a gasit in proiect inventarul mentionat in contract la anexa 3, neputand vota ceva despre care nu are informatii. Stoican Iulian (PNL) a afirmat ca se voteaza doar modelul de contract, lista inventarului urmand a fi furnizata ulterior.
Rezultat: 5 Voturi impotriva, 17 pentru

4. Proiect de hotarare privind aprobarea majorarii capitalului social la Societatea Thermoenergy Group S.A. Bacau.
Initiator – DL. IULIAN-VASILE STOICAN – CONSILIER LOCAL CU ATRIBUTII DELEGATE DE VICEPRIMAR AL MUNICIPIULUI BACAU
Proiectul a trecut cu 18 voturi pentru si 4 abtineri, notand doar observatia consilierului Stefan Daniel Dragos, care a afirmat ca ar fi nevoie de un management mai performant si ca intregul capital necesar trebuia prevazut inca de la infiintarea societatii, in luna septembrie. Consilierul PNL Laurentiu Novac a afirmat ca majorarea de capital este necesara pentru a face fata dinamicii pietei din prezent.
Rezultat: 4 Abtineri, 18 voturi pentru

5. Proiect de hotarare privind completarea HCL nr. 221/ 2014 prin care s-a aprobat acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintei familiilor si persoanelor singure domiciliate in Municipiul Bacau, beneficiare ale serviciului de furnizare a energiei termice produse in sistem centralizat si stabilirea gradului de compensare procentuala a valorii efective a facturii la energie termica, in perioada sezonului rece, respectiv I noiembrie 2014-31 martie 2015
Initiator – DL. VASILE TESCARU – VICEPRIMAR AL MUNICIPIULUI BACAU
Rezultat: votat in unanimitate

6. Proiect de hotarare privind participarea municipiului Bacau, in calitate de partener, impreuna cu Arhiepiscopia Romanului si Bacaului, la organizarea a trei evenimente culturale ocazionate de implinirea a cinci ani de la ridicarea in grad a Arhiepiscopiei, care vor avea loc la Teatrul de Vara « Radu Beligan » din municipiul Bacau.
Initiator – DL. RADU ABABEI- VICEPRIMAR AL MUNICIPIULUI BACAU
Rezultat: votat in unanimitate

Peste ordinea de zi au mai fost prezente trei puncte, in legatura cu care consilierul Ghiorghe Huluta (UNPR, ex.PER) a afirmat ca nu a avut suficient timp pentru a le parcurge fiind transmise in atentia sa prea tarziu, propunand astfel amanarea discutiei acestora intr-o sedinta ulterioara. Stoican Iulian a afirmat ca subiectele nu necesita dezbateri elaborate, respingand aceasta propunere si supunandu-le in continuare la vot.

7. Proiect de hotarare privind aprobarea bugetului de venit si cheltuieli a Thermoenergy Bacau pe anul 2014
Rezultat: 5 Voturi impotriva, 17 pentru

8. Proiect de hotarare privind aprobarea modificarii art.1 din Hotararea nr.191 din 17.09.2014 a Consiliului Local al Municipiului Bacau privind aprobarea cesiunii unor creanțe.
Rezultat: 5 Voturi impotriva, 1 abtinere, 15 pentru

9. Proiect de hotarare privind aprobarea modificarii H.C.L. nr. 190 din 17.09.2014 privind aprobarea unor masuri in domeniul serviciului public de alimentare cu energie termica al Municipiului Bacau.

Rezultat: 5 Voturi impotriva, 16 pentru

Media
No rating yet

Comments are closed.