Domnule viceprimar Radu Ababei,

Este ofensator pentru noi, cetățenii, ca într-o discuție legată de necesitatea pistelor pentru biciclete „Gică Contra” să se declare întocmai persoana ce ocupă funcția de viceprimar, cel de la care ne așteptăm să apere și să reprezinte interesele noastre, fie că reprezentăm un grup majoritar, fie unul minoritar. Invocarea necesității unui sondaj de opinie care să arate dacă băcăuanii vor sau nu piste pentru biciclete este, așa cum am spus și la întâlnirea de joia trecută, derizorie. Acum aș adăuga că este chiar populistă. Vă reamintesc (în cazul în care nu sunteți suficient de bine informat) că aceste piste sunt incluse în PIDU (Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al Municipiului Bacău), adoptat în martie 2010 de colegii dumneavoastră, mulți dintre ei aflați atunci și acum în primărie. În acest document, pe care vă invit să îl studiați, necesitatea introducerii pistelor pentru biciclete este precizată de nu mai puțin de 13 ori, acestea fiind văzute ca soluții pentru „fluidizarea traficului intern și de tranzit”. Dacă pistele erau incluse în PIDU acum 5 ani, întrebarea nu este dacă acum mai sunt necesare, ci de ce aleșii aflați astăzi la putere, inclusiv dumneavoastră, nu au respectat acest plan când au reconstruit străzile Milcov, Mioriței sau Ștefan cel Mare? Este legal să cheltuim bani din fonduri europene pe studii pe care ulterior nu le băgăm în seamă?

piste-pentru-biciclete-bacau1

Ideea dumneavoastră de a face un sondaj de opinie nu este însă total greșită, ba dimpotrivă aș putea spune. Chiar ne-am dori să sondăm opinia publică atunci când discutăm despre subiecte precum prioritățile de investiții anuale ale primăriei, îngroparea a 2 milioane de euro în sala polivalentă, acordarea a 200.000 lei pentru proiecte de tineret, educație și mediu în comparație cu 7 milioane de lei la cluburi sportive fictive sau atunci când închideți centrul orașului pentru a pune tarabe cu mici și bere în scopuri „culturale” și de „tineret”. Sunteți sigur că în cazul în care ar fi întrebați, băcăuanii ar fi de acord să luați aceste măsuri? Cel mai mult însă, vă recomand să realizați sondaje de opinie pentru a vedea ce mai cred locuitorii acestui oraș despre administrația locală.

În altă ordine de idei, vă reamintesc că dumneavoastră, alături de ceilalți membri ai conducerii locale, sunteți aleși pentru a reprezenta cetățenii și pentru a lua măsurile necesare asigurării siguranței cetățenilor, indiferent că fac parte dintr-o majoritate sau minoritate. Siguranța cetățenilor nu se supune rezultatelor unui sondaj de opinie. Administrația locală are obligația de a construi acele piste într-un mod corespunzător pentru că, altfel, vina pentru oricare dintre acele victime din trafic despre care vorbește IPJ Bacău vă aparține (În ultimii trei ani, potrivit IPJ Bacău au avut loc 78 accidente cu bicicliști, 1 persoană fiind decedată, 20 de răniți grav, iar alte 57 de persoane având leziuni ușoare – sursa: Băcăuanii vor piste pentru biciclete).

Închei mesajul prin a-mi exprima speranța că la rectificarea bugetară din luna iulie, discutată la întâlnirea din 18 iunie, nu veți mai fi „Gică Contra”, ci veți vota pentru adoptarea unui proiect de hotărâre care să includă sumele necesare demarării construirii pistelor. Am această speranță și pentru că, în urmă cu doar un an de zile, erați prezentat în presa locală drept un mare susținător al sportului în orice condiții: „Radu Ababei a susținut mereu, cu tărie, puterea sportului și practicarea lui la un nivel cât mai mare, fie ca pasiune, fie strâmbând din nas, ca necesitate pentru sănătate”, scrie într-un articol publicat de Ziarul de Bacău.

PS: Oare cum ar fi ca Bacăul să fie primul oraș din România care să semene cu ceea ce vedem în acest clip?

     Sursa foto: Băcăuanii vor piste pentru biciclete

Media
No rating yet

Comments are closed.