Sâmbătă, 13 iunie 2015, grupul de iniţiativă Băcăuanii vor piste pentru biciclete începe sezonul de vară al evenimentelor cu mult aşteptata reeditare a plimbării de seară cu biciclete pe străzile oraşului, acţiune la care sunt aşteptaţi nu doar bicicliştii, ci şi posesorii de patine cu rotile din Bacău.

Afis Night ride-22

Night ride 2 va debuta la ora 20:00 în Piaţa Tricolorului, unde se va forma coloana de biciclişti, după care continuă cu un traseu lejer ce măsoară 7 kilometri: Casa de Cultură – Bulevardul Ioniță Sandu Sturza – strada Oituz – strada Energiei – strada Mioriţiei – Autogară – Statuia lui Ştefan cel Mare – Centru – Parcul Cancicov. Se poate spune că traseul reprezintă un tur al sensurilor giratorii din zona centrală, 6 la număr.

Cristian Ghingheş, iniţiator Băcăuanii vor piste pentru biciclete:

Vrem să parcurgem traseul cu viteză redusă, astfel încât grupul să rămână compact, pentru a le arăta încă o dată autorităţilor că suntem mulţi biciclişti în Bacău şi că avem nevoie de piste pentru biciclete. Cel de-al doilea scop al acţiunii este promovarea mersului pe bicicletă în rândul băcăuanilor aflaţi la plimbare sâmbătă seara.

Organizatorii nu îşi asumă răspunderea pentru eventualele accidente şi le recomandă participanţilor la eveniment să fie echipaţi corespunzător pentru folosirea bicicletei pe timp de noapte.

Parteneri: Elephant Bike Club, Cetățeni Activi pentru Bacău, I Love Bacău, Probike Group, NOI#Bacau, Romanian Youth Movement for Democracy, Surf the Earth Project – STEP, Asociaţia Be Great şi Academia Tinerilor

Traseul pe Google Maps: http://bit.ly/nightride2

Evenimentul pe Facebook: facebook.com/events/1037294019614969

Media
No rating yet

Comments are closed.