asociatia elevilor din bacauMiercuri, 23 septembrie 2015, la ora 14:00, imediat după terminarea orelor de curs, Asociația Elevilor din Bacău (AEB) va lansa, în fața Primăriei Bacău, un studiu privind accesul tinerilor la terenurile de sport amenajate în curțile școlilor și liceelor din municipiul Bacău, respectiv un videoreportaj în acest sens, intitulat „Lăsați-ne să batem mingea!”.

Această lansare vine ca urmare a vizitelor membrilor Asociației Elevilor din Bacău la toate cele 34 de școli și licee din municipiul Bacău unde municipalitatea a amenajat terenuri de sport imediat după anul 2008. Conform Hotărârii Consiliului Local nr. 172/2009, studenții și elevii trebuie să beneficieze de acces gratuit pe aceste terenuri, după terminarea orelor de curs, în baza unui orar afișat la intrare, pe baza carnetului de student/elev, indiferent de instituția de învățământ la care sunt înscriși.

Am verificat dacă putem intra pe terenuri, dacă hotărârea este afișată la avizier, dacă paznicii știu de existența ei și, desigur, starea acestor terenuri de sport, amenajate din bani publici. Acolo unde nu ni s-a permis accesul, am încercat să aflăm cine și de ce ne încalcă acest drept. Toate informațiile le veți afla mâine, când vom lansa studiul și înregistrările! – Vlad Popovici, președinte al Asociației Elevilor din Bacău

Reprezentanților mass-media le vor fi puse la dispoziție CD-uri cu materialul video, în timp ce tinerii și celelalte persoane interesate vor primi un link unde vor putea viziona videoreportajul „Lăsați-ne să batem mingea!”. După prezentarea studiului, membrii Asociației Elevilor vor depune la registratura Primăriei Bacău un memoriu prin care vor solicita autorităților să se asigure că HCL nr. 172/2009 este respectată, prin trimiterea unei adrese către instituțiile de învățământ din municipiul Bacău care au în curte terenuri de sport.

Vă așteptăm!

Persoană de contact: Vlad Popovici
0720.619.760 | http://www.facebook.com/asociatiaelevilor

Media
No rating yet

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter message.