Consiliul Județean și PSD pot să împartă banii alocați de Guvern comunelor exact cum doresc, după poziționarea geografică față de Siret, spre exemplu. PNL acceptă fără să crâcnească.„Consilierii liberali au negociat în comisii,” spune Tudorița Lungu, copreședintele PNL, deși negocierile invocate nu au adus nimic în plus primăriilor PNL față de altele, în afară de cazul în care negocierea a plecat de foarte jos. Criteriile MDRAP privind alocarea celor 7,901 milioane lei – „lungime și starea tehnică” – nu au fost respectate de conducerea Consiliului Județean.

Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean, poate să împartă după orice criterii dorește banii Guvernului Ponta, deși Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a anunțat că repartizarea în cadrul județelor se va face prin hotărâri ale consiliilor județene, după consultarea primarilor, în funcție de lungimea și starea tehnică a drumurilor”. Consilierii județeni PNL și conducerea partidului nu văd nimic în neregulă.

„Au respectat criteriul sărăciei, al puterii financiare,” declară Tudorița Lungu, copreședintele PNL. Însă principiul sărăciei primăriilor din stânga Siretului nu mai stă în picioare atunci când facem o comparație între comunele Tamași (stânga Siretului) și Buciumi (mult în dreapta Siretului).

Copreședintele PNL a mai oferit un răspuns în încercarea de a justifica lipsa de reacție a consilierilor județeni PNL cu privire la nerespectarea criteriilor trasate de MDRAP: „Consilierii liberali au negociat în comisii. Sunt primării PNL care au luat ca și primăriile PSD”

Sursa: bacauinfo.ro. Citeşte continuarea aici.

Media
No rating yet

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter message.