Nistor-VasileINTERPELARE
Adresată: Doamnei Ministru Cristiana Palmer, Ministerul Mediului, Apelor Şi Pădurilor
Din partea domnului Senator Vasile Nistor Circumscripţia electorală 04 Bacău Grupul Parlamentar Liberal Conservator Şedinţa Senatului din data de 02.12.2015
Subiect: Poziţia României la a XXI-a Conferinţă a statelor părţi la Convenţia-cadru a ONU privind schimbările climatice
Stimată doamnă ministru,
Doresc să vă supun atenţiei importanţa măsurilor ce urmează a fi elaborate în cadrul celei de a XXI-a Conferinţă a statelor părţi (COP21) la Convenţia- cadru a ONU privind schimbările climatice, pentru cele mai importante sectoare economice ale României. Având în vedere faptul ca, alături de Preşedintele României, aţi condus delegaţia României la acest forum internaţional, şi faptul că în perioada 6-13 decembrie, urmează să reprezentaţi ţara la lucrările segmentului de nivel înalt al acordului ce urmează a fi elaborate, aş dori să cunosc punctul dumneavoastră de vedere referitor la măsurile optime din perspectiva delegaţiei României.
Mai precis, având în vedere, declaraţia dumneavoastră de pe pagina de internet a ministerului pe care îl conduceţi, conform căreia ’’România susţine, ca obiectiv principal la această conferinţă, atingerea ţintei de 2 grade Celsius. Este de preferat ca acesta să se regăsească sub forma unui Protocol la UNFCCC, cu valoare legală obligatorie”, aş dori să aflu poziţia oficială a delegaţiei României referitoare la valoarea legală obligatorie pe care Romania doreşte să o obţină în urma negocierilor.
Noul protocol se va traduce în politici publice ce urmează să afecteze sectorul agricultural, sectorul transportului, cel energetic şi al construcţiilor. De asemenea, doresc să aflu punctul dumneavoastră de vedere vis-à-vis de nevoia întemeierii unui grup de lucru inter-ministerial ce ar putea contribui la corelarea măsurilor publice ce urmează a fi luate ca urmare a COP21 şi care vor afecta în mod direct viata cetăţenilor României.

Media
No rating yet

Comments are closed.