Nistor-VasileINTERPELARE
Adresată: Domnului ministru Curaj Adrian, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice

Din partea domnului Senator Vasile Nistor Circumscripţia electorală 04 Bacău Grupul Parlamentar Liberal Conservator

Subiect: Acordarea burselor de excelenţă tinerilor participanţi la competiţiile internaţionale
Stimate domnule ministru,

La data de 11 februarie, în cadrul Adunării Generale a Consiliului Naţional al Elevilor desfăşurate la Universitatea din Oradea, aţi menţionat faptul că ministerul condus de dumneavoastră oferă anual 50 de burse de excelenţă, în valoare de 15.000 de euro, pentru tinerii premianţi la olimpiadele internaţionale. De asemenea, aţi precizat că în ultimii trei ani numărul de solicitări pentru acest tip de bursă a fost foarte redus, în special anul trecut, când nu a existat nici măcar o ofertă deoarece concursul nu a fost anunţat.

Faptul că dumneavoastră menţionaţi existenţa programului de burse într-o conferinţă nu este de ajuns pentru a informa publicul general cu privire la oportunităţile tinerilor excepţionali din România.
De aceea, vă solicit respectuos domnule ministru, să îmi prezentaţi măsurile pe care ministerul condus de dumneavoastră le va lua în vederea promovării corespunzătoare a programului de acordare a burselor de excelenţă pentru tinerii care participă la olimpiadele internaţionale?
Solicit răspuns scris.

Vă mulţumesc!

Media
No rating yet

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.