Senatorul Marcel Bujor: întrebare cu privire la motivarea financiară insuficientă a personalului medical

Bujor-Dumitru-MarcelÎNTREBARE

Adresată: Domnului ministru Patriciu-Andrei Achimas-Cadariu Ministerul Sanatatii

De către: Domnul Senator Marcel Bujor

Obiectul întrebării: Motivarea financiara insuficienta a personalului medical

Stimate domnule ministru,

Motivarea financiara insuficienta a personalului medical este unul dintre motivele care genereaza exodul medicilor din sistemul sanitar public din Romania.

Personalul medical din Romania prezintă unul din cele mai reduse procentaje comparativ cu media Uniunii Europene si chiar cu cea a celorlalte state din Europa de Est, iar integrarea in Uniunea Europeana a sporit sansele ca acest aspect sa se deterioreze si mai mult prin emigrarea, in special a medicilor tineri.

Datorita condiţiilor precare de salarizare se remarca insuficienta personalului de specialitate, mai ales in anumite sectoare: anestezie si terapie intensiva, specialitatile preventive, medico-sociale, sanatate publica si managementul ingrijirilor de sanatate, precum si ponderea inadecvata a personalului auxiliar, concentrarea personalului medical in zonele urbane si in spitale.

Desi contextul financiar bugetar este defavorabil, va intreb, domnule ministru, care sunt masurile stimulatoare pe care le veti adopta in vederea creşterii atractivitatii posturilor din sectorul de sanatate, in domeniul salarial.

Solicit răspuns scris.

Media
No rating yet

Autorul articolului

Articole asemănătoare

Fără comentarii

Poți publica primul comentariu la acest articol.

Lasă un comentariu

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.