Luchian-DragosINTERPELARE

Adresată: Domnului ministru Iulian – Ghiocel Matache Ministerul Transporturilor

De către: Domnul Senator Dragoş Luchian

Obiectul interpelării: stadiul finanţării Şoselei de Centură a municipiului Bacău

Domnule ministru, şoseaua de centură a Bacăului a fost inclusă în programele de finanţare ale Ministerului Transporturilor pentru perioada 2013-2016.Ea va avea 30 de kilometri şi patru benzi de circulaţie, care vor pleca pe două axe. Prima va trece pe lângă comuna Nicolae Bălcescu şi va duce până aproape de satul Bogdan Vodă, din comuna Săuceşti, având o lungime de 12 kilometri. Cea de-a doua axă va porni tot din comuna Nicolae Bălcescu, însă va ieşi spre drumul care leagă oraşul Bacău de Oneşti. Şoseaua de centură a Bacăului a fost scoasă la licitaţie în aprilie 2013. Valoarea estimată pentru realizarea variantei ocolitoare a municipiului Bacău a fost de peste 591 de milioane de lei, fără TVA, însă compania turcească Eko Insaat Ve Tic As a câştigat licitaţia cu o ofertă de 393,8 milioane de lei în toamna anului trecut.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (C.N.A.D.N.R.) a semnat la începutul lui aprilie 2015 contractul pentru construcţia şoselei de centură a municipiului Bacău, în valoare de circa 394 milioane de lei (89,54 milioane de euro), fără TVA, atribuit firmei Eko Insaat Ve Tic As .

De atunci şi până în acest moment nu se mai ştie nimic, nici stadiul declanşării lucrărilor şi nici calendarul de realizare a proiectatei şosele de centură.în plus, antreprenorul turc afirmă că până în acest moment nu a primit avansul solicitat C.N.A.D.N.R.. Anumite surse din C.N.A.D.N.R. afirmă că vinovăţia aparţine firmei

Eko Insaat Ve Tic As care nu a fost capabilă să organizeze şantierul de lucrări până în acest moment, fapt pentru care nu au primit prima transă de finanţare, în acest sens, vă rog să precizaţi următoarele :

1. Care sunt motivele reale pentru care nu a fost demarată execuţia acestei lucrări ?

2. Prezentaţi un răspuns argumentat şi oficial privind calendarul execuţiei lucrărilor la proiectul Şoselei de Centură a municipiului Bacău ?

Vă mulţumesc.
Solicit răspuns în scris şi verbal.

Media
No rating yet

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter message.