ImagineVăzând că autoritățile lasă mai mult pe seama naturii deszăpezirea străzilor și trotuarelor Bacăului, cetățenii au decis să o facă singuri, cu propriile forțe. Au pus mâna pe lopeți și au ieșit în stradă pentru a-și face loc printre nămeți. Foarte indignați au rămas însă de indiferența autorităților, știind că acestea au la dispoziție metode mai moderne de deszăpezire, față de lopețile oamenilor.

Deszăpezirea Bacăului prin implicarea cetățenilor

A fost creată și o pagină pe rețeaua de socializare Facebook denumită sugestiv “Bacăuani, deszăpeziți-vă”, unde locuitorii Bacăului sunt îndemnați să iasă și să rezolve problema cu propriile mâini, la propriu.

 Unul dintre membrii grupului a postat că, “După ce au trecut câteva zile așteptând să treacă din nou (n.r. Reprezentații primăriei) și să facă treaba așa cum trebuie, m-am plictisit de așteptat, am pus baterii la lopată și am dat cât pentru 3 mașini să aibă loc, în caz că nu reușeau să urce și pe mine. FELICITĂRI pentru pagină. Cu toate că așa nu vom rezolva nimic. Din păcate.”

 De asemenea, tot în acest grup o altă persoană posta că “Prin asemenea metodă se încearcă și educarea noii generații că atunci când ninge e și de datoria oamenilor să își deszăpezească căile de acces spre parcare, bloc, casă, magazin.”

…….și prin implicarea autorităților locale

Strada Triumfului, BacauPe pagina de facebook a domnului viceprimar Vasile Tescaru, într-un comentariu al acestuia, apare numărul de telefon 0234512198, numărul la care cetățenii Bacăului pot suna să anunțe străzile care mai au încă probleme cu deszăpezirea. Am probat și noi numărul și nu mică ne-a fost mirarea cînd, la doar o oră distanță, peste carosabilul a trei străzi din cartierul Șerbănești (foto stânga – Strada Triumfului), care mai devreme arătau mai mult a patinuar, a fost aruncat material antiderapant.

Pentru rezolvarea de astfel de situații, soluția propusă de consilierul local Laurențiu Novac, care presupune dezvoltarea unei aplicații Android pentru semnalarea problemelelor orașului, ar fi una mult mai utilă și accesibilă pentru majoritatea cetățenilor. Mai multe despre propunerea acestuia puteți găsi în acest articol..

Dar totuși noi zicem că Se poate mai bine pentru deszăpezirea Bacăului în primul rând prin implicarea autorităților, dar și a cetățenilor.

Autori:

Sabina Roibu, Voluntar Comunicare

Gabriel Carnariu, Voluntar Comunicare

Sursă foto: Pagina de Facebook Băcăuani, deszăpeziți-vă

Media
No rating yet

Comments are closed.