ÎNTREBARE

Adresată: Domnului Viceprim-Ministru Daniel Constantin, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

De către: Deputat PSD de Bacău, Miron Smarandache.

Obiectul întrebării: Rambursarea accizei la motorină acordată fermierilor băcăuani.

Stimate domnule vicepremier,

Mă adresez dumneavoastră în numele fermierilor din județul Bacău, interesați de modalitatea prin care pot intra în posesia sumelor aferente ajutorului de stat acordat prin rambursarea diferenței de acciză pentru motorina utilizată în agricultură pe trimestrul III din anul în curs. Acest ajutor de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre acciza standard și acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/ 1000 litri), pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură. Valoarea se calculează în lei, pe baza cursului de schimb valutar euro-leu utilizat anual la calculul accizelor, respectiv 1,7975 / litrul de motorină.

Beneficiarii din Bacău doresc să știe ce trebuie să facă după ce au obținut acordul prealabil de finanțare, respectiv unde vor depune cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat și ce documente aferente trebuie să însoțească respectivele solicitări.

Pentru fermierii băcăuani, vă rog să îmi răspundeți domnule vicepremier:

Ce trebuie să conțină situația centralizatoare privind cantitățile de motorină achiziționate și unde se depune aceasta ?

Care sunt producătorii agricoli beneficiari ai acestui ajutor de stat ?

În ce mod se face verificarea înscrierii doritorilor în Registrul plantațiilor viticole, având în vedere că verificarea suprafețelor lucrate de fermieri se va face prin compararea datelor, pe suprafețe și grupe de culturi ?

Ce se întâmplă cu solicitanții acestui ajutor de stat care au dorit să obțină în mod necuvenit banii, declarând date nereale ?

Solicit răspuns scris.

Deputat PSD Bacău,

Miron SMARANDACHE

Media
No rating yet

Comments are closed.