10.582 este numărul mediu de beneficiari ai venitului minim garantat (VMG) din județ, la mijlocul anului 2015. Conform execuției bugetare a Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socală Bacău (AJPIS) de la 30 iunie 2015, pentru aceștia s-au făcut plăți totale de 14.400.000 lei. Valorile sunt crescute față de situațiile de la finele lui 2014, atunci când s-a înregistrat o medie de 9.706 beneficiari, cu plăți totale de 26.706.000 lei.

Cred că într-o suficient de mare măsură acest lucru e cauzat de felul în care regiunea istorică Moldova a fost tratată de către Guvernul României în ultimii ani. Ne putem uita la felul în care au evoluat construcția autostrăzilor, până și amărâta de centură a Bacăului, care nici astăzi nu a pornit ca lucrare. Nu în ultimul rând, lipsa investițiilor străine, din cauza deficiențelor de infrastructură, aeroporturi, căi ferate etc. (…) Pot pune acest lucru și pe seama ultimilor 25 de ani de guvernare a județului de către PSD. Bineînțeles că fiecare partid își face propriul raport de activitate, dar, din păcate, pentru felul în care PSD a condus județul Bacău, asta pune realități pe masă: și anume un județ de asistați social, cu zero investiții străine, zero locuri de muncă noi. (…) E adevărat că și municipiul – care în ultimii 10 ani, de când e administrat de liberali, a crescut din toate punctele de vedere – probabil că și municipiul are contribuția lui la toată această situație, nu vreau acum să văd exact cât a contribuit fiecare, dar cred că dacă ne uităm la numărul mediu al locuitorilor care trăiesc exclusiv din ajutor social, vă spun de pe acum că nu o să-i găsim în municipiu, ci în comunele foarte foarte sărace din județ.” – a comentat situația purtătorul de cuvânt al PNL Bacău, Mircea Fechet .

Deputatul Cosmin Necula, purtătorul de cuvânt al PSD Bacău, dă vina pe administrația liberală a municipiului reședință de județ.

Vreau să vă spun că municipiul Bacău este în primele trei municipii ca depopulare. Principalul motor economic al județului, municipiul Bacău, suferă foarte puternic, pentru că avem o acută lipsă de locuri de muncă, de investiții și investitori. Practic, ce se întâmplă în județul Bacău este generat într-o proporție covârșitoare de ineficiența și incapacitatea administrației de a genera locuri de muncă, care ar trebui să vină cu măsuri concrete în favoarea cetățenilor și investitorilor, dar acest lucru nu se întâmplă din păcate. (…) În contextul în care municipiul reședință de județ, care este responsabilitate liberală de aproape 12 ani, nu generează progres, nu generează locuri de muncă, nu generează capital, este evident că vom avea o situație care se va răsfrânge la nivelul întregului județ, ca și statistică.(…)” – a declarat Necula.

Sursa: bacauinfo.ro. Citeşte continuarea aici.

Media
No rating yet

Comments are closed.