Cea de-a treia săptămână a brumarului 2015 a surprins lumea culturală băcăuană printr-o adevărată odă dedicată esteticului, adunând oameni cu gusturi rafinate în cadrul unui simpozion de anvergură, sub acoperișul Colegiului Tehnic de Comunicații „Nicolae Vasilescu Karpen”, Bacău.

Proiectul cultural-artistic KARPESTET KULTURA a întrunit, mai exact, între 11 și 13 noiembrie 397 de participanți, dintre care 304 – elevi, și 93 – profesori atât din România, cât și din Republica Moldova. În premieră, simpozionul și-a atins și întrecut limitele propuse, una dintre cele mai apreciate activități fiind magia produsă în laboratoarele estetice în urma a trei „Master-Class-uri”. Printre invitați s-au numărat și agenți economici de profil din orașul nostru, pentru care specialiștii în cosmetologie, machiaj și manichiură tehnică, colaboratorii și profesorii de la Colegiul Mondostud Art din Chișinău au făcut demonstrații practice.

poza2Simpozionul s-a derulat pe durata a trei zile de sărbătoare pentru cei interesați de estetică. Astfel, prima zi, a debutat prin Concursul Internațional de Coafură, în cadrul căruia participanții și-au dat drumul imaginației la cele două probe: coafură de seară și istoria coafurii. La un moment de culme, oaspeților le-a fost furată atenția și admirația de parada coafurelor, cu tente puternice vintage care au  transpus privitorul în lumea Antichității, Renașterii sau, și mai surprinzător, au pus accent pe  tradiția românească ce leagă cele două maluri de Prut. Premiile au fost împărțite după merite, acestea vorbind doar despre iscusința și flerul pe care concurenții îl hrănesc zi de zi spre a atinge adevărate culmi. Astfel, Lăcătușu Ancuței, elevă la Colegiul „Nicolae Vasilescu Karpen” a cucerit juriul la etapa „Istoria Coafurii”, din glorie gustând și eleva venită de la Chișinău, Liceul Mondostud Art, Ababii Anastasia, datorită prestației sale la proba „Coafură de seară”.

poza1O istorie a eternului feminin – așa s-a numit proba Concursului de desen, grafică și fotografie, care și-a împărțit premiile între elevii din Bacău și Focșani.

Concurenții atrași de literatură și condei, au fost provocați să scrie eseuri pe tema: Frumusețea – Brand de țară, premiul de excelență plecând la Chișinău, premiile  unu, doi și trei – la Bacău,  Onești și Comănești.

A doua zi a simpozonului a impresionat nu numai prin probe și premii, când totul se petrecea într-un decor autumnal, cultural în sala Happy Chef, ci și prin spectacole interesante, cum ar fi cel organizat la Teatrul de Vară „Radu Beligan” din Bacău, în cinstea participanților.

Vinerea din data de 13 noiembrie, a treia zi de sărbătoare, a fost dedicată excursiilor. În acest sens, participanții au avut ocazia să descopere Bacăul nostru frumos, Casa Memorială George Enescu de la Tescani, precum și orașul Târgu-Ocna, alături de primarul Ștefan Silochi, care le-a vorbit despre tezaurul turistic al localității.

Făcând posibilă întâlnirea a celor 96 de licee și școli gimnaziale din țară și din afară, însumând peste 400 de lucrări de la toate concursurile desfășurate în doar trei zile, organizatorii au planuri mari în ceea ce privește a doua ediție din anul ce vine.

Noi le urăm succes și fie ca înflorirea orașului nostru să înmugurească prin artă, cultură și tineri cu potențial. Jos pălăria!

Surse imagini:

http://www.adolescentamedia.ro/?p=18404

http://zdbc.ro/karpestet-kultura-400-de-participanti-din-100-de-scoli-si-licee/

Media
No rating yet

Comments are closed.