Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că 32 de actuali sau foşti parlamentari, printre care Kelemen Atilla, Mădălin Voicu, Ion Stan, Mihăiţă Calimente, Bogdan Ciucă, Iulian Iancu şi Ion Mocioalcă, au fost în conflict de interese pentru că şi-au angajat rudele la birourile parlamentare. Iulian Iancu este deputat în colegiul electoral nr. 8, care cuprinde comunele Ghimeș Făget, Palanca, Brusturoasa, Agăș, Asău, Zemeș, Solonț, Balcani, Pârjol, Ardeoani, Scorțeni, Strugari, Berești Tazlău și Sănduleni.

Potrivit ANI, 14 actuali deputaţi, 17 foşti deputaţi şi un senator şi-au angajat rudele în birourile lor parlamentare, valoarea totală a contractelor încheiate cu încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese fiind de aproximativ 240.000 de euro.

Iancu-IulianConform ANI, în calitate de deputat, Iulian Iancu a încheiat, în legislatura 2008 – 2012, un contract civil prin care și-a angajat fratele în funcția de subinginer în cadrul propriului birou parlamentar, încalcand, astfel, dispozițiile din Legea nr. 161/2003, referitoare la incompatibilități. ”În baza contractului civil incheiat, fratele său a obținut venituri salariale în cuantum total de 23.460 lei”, afirmă ANI.

Sursa: zdbc.ro. Citeşte continuarea aici.

Media
No rating yet

Comments are closed.